Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φτιάχνει και τρίτο «σπίτι» η ΑΕΚ; Αυτή είναι η συνέχεια μετά από «Opap Arena» και Λιόσια!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μεταξύ άλλων είπε πως υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ της Πολιτείας και της ΑΕΚ για τη δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου στο ΟΑΚΑ, το οποίο, αν κατασκευαστεί, θα φιλοξενεί την ομάδα χάντμπολ της Ένωσης, την Εθνική Ελλάδος χάντμπολ, αλλά κι άλλα τμήματα της ΑΕΚ, όπως το βόλεϊ!

Η αλήθεια είναι πως εξαιτίας του διοικητικού ηγέτη της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, Σταμάτη Παπασταμάτη, υπάρχουν συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Παπασταμάτης δουλεύει εδώ και καιρό, ώστε να καταφέρει η ΑΕΚ να έχει το δικό της κλειστό. Υπάρχει, λοιπόν, μία τεράστια έκταση που τώρα είναι πάρκινγκ και που βρίσκεται στην προέκταση της οδού Κύμης, την οποία η Πολιτεία θέλει να εκμεταλλευτεί και να αναβαθμίσει.

Έχουν γίνει ήδη κάποιες συζητήσεις μεταξύ του Παπασταμάτη και του Αυγενάκη για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, για την ώρα αυτές οι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο. Πρέπει να αποσαφηνιστούν πολλά για να προχωρήσει αυτή η λύση. Πρέπει να παρουσιαστεί ένα χρονοδιάγραμμα, να ξεπεραστεί η τεράστια γραφειοκρατία με τις άδειες ανέγερσης και φυσικά να βγει και το πλάνο της χρηματοδότησης.

Σίγουρα η ΑΕΚ δεν θα είναι αποκλειστικός χρηματοδότης, αν προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ, καθώς όπως τονίστηκε και το κλειστό που θα κατασκευαστεί στον Βοτανικό για τον Παναθηναϊκό, θα το χρηματοδοτήσει άλλος παράγοντας (Δήμος Αθηναίων). Έτσι και στο κλειστό γυμναστήριο, εκτός από την ΑΕΚ και τον Παπασταματήτη, θα συνδράμουν οικονομικά Πολιτεία, Περιφέρεια κι άλλοι φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ