Μετάβαση στο περιεχόμενο

NBA Draft: Οι προβλέψεις για το top 10 και το ενδεχόμενο κέρδος του Ολυμπιακού με Ποκουσέφκσι – Πώς θα δείτε ζωντανά τη διαδικασία

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/11, 03:00) θα πραγματοποιηθεί το πιο ιδιάζον NBA Draft, το οποίο θα συστήσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου την τάξη του 2020.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, η διαδικασία των επιλογών των ομάδων θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά, καθώς η πανδημία του κορονοϊού δεν επιτρέπει μία δια ζώσης εκδήλωσης.

Κατά τ’ άλλα, όπως κάθε χρόνο, ο Άνταμ Σίλβερ θα σταθεί μπροστά στην κάμερα και θα ανακοινώσει τα ονόματα (60 συνολικά, 30 και 30 σε α’ και β’ γύρο) των παικτών που επιλέγονται με σειρά προτεραιότητας από τις ομάδες του NBA.

Η διαδικασία θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την Cosmote TV.

Η πρώτη δεκάδα των ομάδων

Οι Τίμπεργουλβς είναι αυτοί που θα επιλέξουν στο Νο.1. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά την τελευταία πενταετία που επιλέγουν στην πρώτη θέση, αφού και το 2015 είχαν επιλέξει τον Καρλ Άντονι Τάουνς. Οι Ουόριορς ακολουθούν, έχοντας την 2η επιλογή για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Στο Νο.3 φιγουράρουν οι Χόρνετς, ενώ στο Νο.4 οι Μπουλς. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Καβαλίερς στο Νο.5, οι Χοκς στο Νο.6, οι Πίστονς στο Νο.7, οι Νικς στο Νο.8, οι Ουίζαρντς στο Νο.9 και οι Σανς στο Νο.10.

Οι προβλέψεις για το top 10

Ως προς τα πρόσωπα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, ο ΛαΜέλο Μπολ είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να επιλεχθεί στο Νο.1. Στο Νο.2 θα επιλεχθεί ο Τζέιμς Ουάισμαν, ενώ στο Νο.3 ο Άντονι Έντουαρτς. Πολύ ψηλά αναμένεται να επιλεχθεί ο Ντένι Αβντίγια, πιθανότατα ακόμα και το Νο.4, κάτι που θα τον κάνει να πλασαριστεί ψηλότερα από κάθε άλλο Ισραηλινό μπασκετμπολίστα στην ιστορία.

Ο Όμπι Τόπιν μπορεί να βρεθεί στο Νο.5, ενώ ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον στο Νο.6. Ο Κιλιάν Χέις μπορεί να επιλεχθεί στο Νο.7 ή στο Νο.8. Αν τελικά επιλεχθεί μέσα στις πρώτες επτά θέσεις, θα καταλάβει την υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ Γάλλος στο Draft. Στο Νο.9 αναμένεται να βρεθεί ο Ονιέκα Οκόνγκιου, ενώ την πρώτη δεκάδα αναμένεται να συμπληρώσει η επιλογή του Ίσαακ Οκόρου.

Υπόθεση Ποκουσέφσκι με κέρδη για Ολυμπιακό

Από εκεί και πέρα, το φετινό Draft παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω της επιλογής του νεαρού άσου του Ολυμπιακού, Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο 18χρονος περιφερειακός έχει ήδη κινήσει το ενδιαφέρον των Θάντερ, οι οποίοι επιλέγουν στο Νο.25 και των Νάγκετς, οι οποίοι επιλέγουν στο Νο.22.

Αν επιλεχθεί μέσα στην πρώτη 20άδα και η ομάδα θέλει να τον αξιοποιήσει άμεσα, κερδισμένος από τη διαδικασία θα βγει και ο Ολυμπιακός, καθώς θα λάβει ρήτρα 1,5 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ