Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χάντμπολ: «Στοπ» από τη ΓΓΑ σε ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για προπονήσεις – «Πράσινο φως» για την Εθνική γυναικών

Η ομοσπονδία χάντμπολ κατέθεσε με επιστολή της αίτημα εξαίρεσης της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ, αλλά και της Εθνικής γυναικών, από τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω του lockdown.

Θυμίζουμε ότι οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν μπορούν να προπονηθούν, γεγονός που οδήγησε τον Διομήδη Άργους να αποσύρει τη συμμετοχή του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ΟΧΕ, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ελληνικών συλλόγων που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και της Εθνικής γυναικών, που δίνει προκριματικούς αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, υπέβαλε αυτό το αίτημα.

Η ΓΓΑ απάντησε θετικά στο αίτημα για την εθνική ομάδα γυναικών με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου Covid-19 και λίστες με ονόματα.

Όμως, για την έναρξη των προπονήσεων των συλλόγων, δηλαδή της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ που παίζει στις 20 και 22 Νοεμβρίου στη Μάλτα με την Καβαλιέρι για το EHF Cup και της ΑΕΚ που έχει αγώνες τον Δεκέμβριο, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ απάντησε αρνητικά. Ανέφερε, μάλιστα, πως δεν προβλέπεται εξαίρεση βάσει της ισχύουσας ΚΥΑ.

Για το γεγονός αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα η ομοσπονδία χάντμπολ τις επόμενες ώρες.

Σημειώνεται ότι ανάλογο αίτημα έχει καταθέσει και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ για την ανδρική ομάδα χάντμπολ ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ