Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανατροπή: Στο τραπέζι η συνέχιση κι άλλων εγχώριων πρωταθλημάτων, πέρα από Super League 1 και Basket League!

Μετά την επιβολή του πανελλαδικού lockdown, είχε αποφασιστεί ότι θα συνεχιστούν μόνο η Super League 1, η Basket League και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων μας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει ανατροπή στο συγκριμένο μέτωπο, αφού η Πολιτεία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεχιστούν κι άλλα ομαδικά αθλήματα!

Ο λόγος γίνεται ουσιαστικά για το βόλεϊ, το χάντμπολ, το πόλο, το μπάσκετ γυναικών, αλλά και τις διεθνείς υποχρεώσεις που τυχόν έχουν οι ομάδες των συγκεκριμένων αθλημάτων.

Φυσικά, αυτό εξαρτάται κι από την επιθυμία των συλλόγων, αλλά από τη μεριά της η κυβέρνηση με σχετική ΚΥΑ υπογραμμίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης της αθλητικής δραστηριότητας, εφόσον τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά έργα, όπως υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση: «Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή/και διεθνείς διοργανώσεις, των οποίων οι ομάδες θα καταθέσουν και θα εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ