Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Μπήκε… αγριεμένη στο Champions League η Μπαρτσελόνα και έριξε πεντάρα στην Φερεντσβάρος

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League πέτυχε η Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε με 5-1 την Φερεντσβάρος, για τον 7ο όμιλο.

Τα γκολ των Καταλανών πέτυχαν οι Μέσι -που σκόραρε για 16η σερί σεζόν στην κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση, όντας πρώτος που τα καταφέρνει- με πέναλτι στο 27’, Φάτι, στο 42ο λεπτό, Κουτίνιο στο 52’, Πέδρι στο 82’ και Ντεμπελέ στο 89’.

Για τους ηττημένους, το γκολ της… τιμής ήρθε με πέναλτι του Καράτιν στο 70ο λεπτό, φάση στην οποία αποβλήθηκε μάλιστα με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Πικέ κι έτσι θα χάσει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στη Γιουβέντους!

Ο αγώνας:

Η Φερεντσβάρος, στην παρθενική της εμφάνιση σε ομίλους Champions League μετά από 25 χρόνια, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 19ο λεπτό όμως η βολίδα του Ισαέλ τράνταξε το δοκάρι του Νέτο, με την Μπαρτσελόνα να γλιτώνει από το 0-1.

Κι όχι μόνο αυτό. Λίγο αργότερα, ο Μέσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, κέρδισε πέναλτι και με το 1-0 (25’) βρήκε δίχτυα για 16η συνεχόμενη σεζόν στο Champions League, κάτι που μόνο ο Ράιαν Γκιγκς έχει πετύχει.

Οι Ούγγροι το πάλεψαν φιλότιμα, όμως η διαφορά κλάσης ήταν μεγάλη. Μία μαγική μπαλιά του Ντε Γιονγκ έφερε το 2-0 από τον Φάτι (42’), ο οποίος στο ξεκίνημα της επανάληψης πρόσθεσε και μία ασίστ στο ρεπερτόριο του, με αποδέκτη τον φορμαρισμένο Κοουτίνιο για το 3-0 (52’).

Κάπου εκεί, η Μπαρτσελόνα άρχισε να σκέφτεται το σαββατιάτικο clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης και χαλάρωσε εντελώς. Τόσο, που ο Ζεράρδ Πικέ ξέχασε ότι την επόμενη αγωνιστική έπεται το ματς με την Γιουβέντους και με πέναλτι – αποβολή, δώρισε στην Φερεντσβάρος το 3-1 με τον Κάρατιν.

Η αποβολή σαν να ξύπνησε τους Καταλανούς που μέχρι το τέλος, με αριθμητικό μειονέκτημα βρήκαν άλλα δύο γκολ. Ο 17χρονος Πεδρί πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο Champions League από όμορφη προσπάθεια του Ντεμπελέ, ο οποίος έδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει την μπάλα, αφού ένα λεπτό πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Δείτε τα γκολ του αγώνα εδώ

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο – Σέρτζι Ρομπέρτο (62′ Ζούνιορ Φίρπο), Πικέ, Λενγκλέ, Ντεστ – Ντε Γιονγκ, Πιάνιτς (76′ Μπουσκέτς)– Τρινκάο (62′ Ντεμπελέ), Κοουτίνιο (70′ Αραούχο), Φατί (62′ Πέδρι) – Μέσι.

Φερεντσβάρος (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Ντίμπους – Μπότκα (77′ Λόβρεντσιτς), Μπλάζιτς, Κοβάτσεβιτς, Τσίβιτς (63′ Χάιστερ) – Καράτιν, Λαϊντουνί (63′ Σομάλια) – Ζούμπκοφ (71′ Μακ), Σίγκερ, Ισαέλ – Τσολ Νγκεν (71′ Μπολί).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ