Μετάβαση στο περιεχόμενο

Europa League: Άνετη πρόκριση για την Τότεναμ-Αποκλεισμοί σοκ για Βασιλεία, Σπόρτινγκ, Κοπεγχάγη

Την πρόκριση στους ομίλους του Europa League εξασφάλισε η Τότεναμ, που συνέτριψε 7-2 τη Μακάμπι Χάιφα στο Λονδίνο. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο «καθάρισε» το ματς  από το πρώτο ημίχρονο. Οι «σπερς» γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 2’ με τον Κέιν, αλλά στο 17’ οι Ισραηλινοί έφτασαν στην ισοφάριση με τον Τσέρι. Η χαρά τους κράτησε τέσσερα λεπτά, καθώς ο Μόουρα έκανε το 2-1, για να έρθει ο Λο Σέλσο στο 37’ και στο 40’, να ανέβασει τον δείκτη του σκορ στο 4-1.

Η Μακάμπι μείωσε στο 52’ με πέναλτι του Ρουκαβίτσγια, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα, η Τότεναμ επανέφερε τη διαφορά στα τρία γκολ με τον Κέιν, επίσης από την άσπρη βούλα. Ο Άγγλος επιθετικός σημείωσε χατ-τρικ στο 74’, διαμορφώνοντας το 6-2. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Άλι από το σημείο του πέναλτι.

Το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων τσέκαρε και η Σέλτικ. Με τον Βασίλη Μπάρκα βασικό σε ένα ακόμη παιχνίδι, οι «Κέλτες» επικράτησαν  έστω και δύσκολα, με 1-0 εκτός έδρας της Σαράγεβο. Η Σκωτία θα έχει διπλή εκπροσώπηση, αφού παρούσα θα είναι και η Ρέιντζερς. Οι «διαμαρτυρόμενοι» επικράτησαν με 2-1 της Γαλατασαράι εντός έδρας. 

Εκτός συνέχειας της διοργάνωσης έμειναν κάποιες ομάδες, που θεωρούνταν φαβορί στα ζευγάρια τους. Η Σπόρτινγκ ηττήθηκε με το βαρύ 4-1 από τη Λίντσερ στη Λισσαβόνα, ενώ η Βασιλεία γνώρισε επίσης εντός έδρας ήττα με 3-1 από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Κοπεγχάγη. Η ομάδα του Κάρλος Ζέκα, ο οποίος βρισκόταν στο αρχικό σχήμα, έπεσε θύμα έκπληξης, χάνοντας με 1-0 εντός έδρας από τη Ριέκα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
                                                                   
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: 

Κλουζ-Κουόπιο 3-1
Αραράτ-Ερυθρός Αστέρας 1-2
Ρόζενμποργκ-Αϊντχόφεν 0-2
Σαρλερουά-Λεχ Πόζναν 1-2 
Μάλμε-Γρανάδα 1-3
Σλόβαν Λίμπερετς-ΑΠΟΕΛ 1-0
Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Φλόρα Ταλίν 3-1
Χάποελ Μπερ Σέβα- Βικτόρια Πλζεν 1-0
Σταντάρ Λιέγης – Φέχερβαρ 3-1
Λέγκια Βαρσοβίας – Καραμπάγκ 0-3
Ντιναμό Μπρέστ – Λουντογκόρετς    0-2
Ντάνταλκ – Κλάκσβικ 3-1
Γιούνγκ Μπόις – Τίρανα 3-0
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ