Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το μπόνους που κυνηγάνε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για τους ίδιους και για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA

Δεν είναι μόνο τα 32.137.000 ευρώ που θα πάρει. Δεν είναι μόνο ότι για δεύτερη σερί σεζόν θα βρεθεί στην elite. Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης θέλει να «κλειδώσει» την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και για το μεγάλο βαθμολογικό μπόνους. Ένα μπόνους που θα πάρουν τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και η Ελλάδα.

Η UEFA πριμοδοτεί την είσοδο των ομάδων στους ομίλους του Champions League με αρκετά χρήματα, αλλά και με 4.000 βαθμούς στο club ranking.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, (όπως και ο ΠΑΟΚ αν αποκλείσει αύριο την Κράσνονταρ) θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του σεζόν σε περίπτωση πρόκρισης με ένα μαξιλαράκι 4.000 βαθμών.

Είναι αρκετοί; Σε καμία περίπτωση. Ο Ολυμπιακός θα ήταν καλό να κλείσει την σεζόν με μίνιμουμ 10.000 βαθμούς, γιατί θα χάσει μία ανάλογη χρονιά με το που τελειώσει η φετινή του πορεία.

Φυσικά ό,τι περισσότερο μαζέψει για τον ίδιο ο Ολυμπιακός, τόσο το καλύτερο. Ό,τι λιγότερο θα τον ρίξει μερικές θέσεις στο club ranking (βρίσκεται στην 35η θέση αυτή τη στιγμή).

Εκτός από το δικό του club ranking, ο Ολυμπιακός θα δώσει υπερπολύτιμους βαθμούς και στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο μπόνους πηγαίνει και στο country ranking, αλλά με την απαραίτητη διαίρεση με το πλήθος των ομάδων που έχει η κάθε χώρα.

Έτσι, η Ελλάδα θα πάρει 800 βαθμούς, συν ό,τι αποτέλεσμα πάρει (αν πάρει) ο Ολυμπιακός απόψε (22:00) στην Κύπρο απέναντι στην Ομόνοια. Σε περίπτωση που νικήσει δηλαδή το βράδυ της Τρίτης, θα δώσει συνολικά 1.000 βαθμούς στην Ελλάδα (800 το μπόνους+200 η νίκη των προκριματικών) και σε περίπτωση ισοπαλίας 900 βαθμούς.

Τα ίδια ισχύουν και για τον ΠΑΟΚ. Και μπορείτε να καταλάβατε τη διαφορά αν μέσα σε δύο μέρες η Ελλάδα προσθέσει 1.900 ή 2.000 βαθμούς στο country ranking.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ