Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλύτερα αποτελέσματα μακριά από την έδρα της τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ παίζει απόψε (21:30) στην Ελβετία την πρόκρισή της στα πλέι οφ του Europa League κόντρα στη Σεντ Γκάλεν.

Τα τελευταία χρόνια κι από τη μέρα που επέστρεψε και στα Κύπελλα Ευρώπης, η Ένωση έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν παίζει φιλοξενούμενη. Ειδικά στα προκριματικά τόσο του Europa όσο και του Champions League.

Το 2016-17 πήρε 0-0 στη Γαλλία από τη Σεντ Ετιέν για να αποκλειστεί στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ με 1-0.

Το 2017-18 χάνει μόνο από την ΤΣΣΚΑ με 1-0 στη Μόσχα (και αποκλείεται μετά το 0-2 στο πρώτο ματς στην Αθήνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League).

Μετά, σε προκριματικά/νοκ άουτ δεν έχασε ως φιλοξενούμενη.

Πήρε 0-0 στο Μπριζ (και πέρασε στους ομίλους του Europa με το 3-0 στο ΟΑΚΑ), ενώ πήρε 0-0 στο Κίεβο από τη Ντιναμό στους «32» την ίδια χρονιά (αποκλείστηκε με το 1-1 στην Αθήνα).

Το 2018-19 πήρε 1-1 στη Γλασκώβη από τη Σέλτικ και την απέκλεισε με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Νίκησε 2-1 στη Βουδαπέστη τη Βίντι και με το 1-1 του ΟΑΚΑ μπήκε στους ομίλους του Champions League.

Πέρυσι στα προκριματικά του Europa νίκησε και στη Ρουμανία 2-0 την Κραϊόβα και στην Τραπεζούντα με το ίδιο σκορ την Τράμπζονσπορ.

Πέρασε από τον τρίτο προκριματικό γύρο παρά το 1-1 στο ΟΑΚΑ, αλλά αποκλείστηκε από τους Τούρκους αφού είχε χάσει 3-1 εντός έδρας.

Ήττες στους ομίλους είχε μόνο σε αυτά του Champions League (Μπάγερν Μονάχου, Άγιαξ, Μπενφίκα μέσα-έξω), αλλά δεν έχασε σε κανένα στους ομίλους του Europa League σε Μιλάνο, Ριέκα και Βιέννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ