Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι τρεις υποψήφιοι της UEFA για τον καλύτερο παίκτη της σεζόν – Γερμανική υπόθεση το βραβείο του καλύτερου προπονητή (ΦΩΤΟ)

Με την ψήφο 80 προπονητών από τις ομάδες που συμμετείχαν στους ομίλους του Champions League και του Europa League της περασμένης περιόδου, αλλά και 55 δημοσιογράφων από τις ισάριθμες χώρες-μέλη της UEFA, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανέδειξε τους τρεις υποψήφιους για τον κορυφαίο της χρονιάς που δεν είναι άλλοι από τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Μάνουελ Νόιερ και Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Οι επιλογές δεν αποτελούν έκπληξη, με τους Λεβαντόφσκι και Νόιερ να οδηγούν τη Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή της Ευρώπης και τον Ντε Μπρόινε να πραγματοποιεί ακόμα μία πολύ γεμάτη σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο, το γεγονός ότι από τα ονόματα λείπουν αυτά των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι είναι κάτι που προκαλεί αίσθηση. Ο λόγος είναι επειδή για πρώτη φορά μετά το 2010 δεν υπάρχει κάποιος από τους δύο ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους.

Όσο για τους τρεις υποψήφιους για τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς, πρόκειται για ισάριθμους Γερμανούς!

Ο λόγος για τους Χανς-Ντίτερ Φλικ (Μπάγερν Μονάχου), Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ) και Γιούλιαν Νάγκελσμαν (Λειψία).

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για την κορυφαία παίκτρια της σεζόν, στην τελική τριάδα προκρίθηκαν η Αγγλίδα Λούσι Μπρόνζ (Λιόν πέρυσι, Μάντσεστερ Σίτι φέτος), η Δανέζα Περνίλ Χάρντερ (Βόλφσμπουργκ πέρυσι, Τσέλσι φέτος) και η Γαλλίδα Βεντί Ρενάρ (Λιόν).

Για την κορυφαία προπονήτρια της χρονιάς, υποψήφιες είναι οι Λουίς Κορτές (Ισπανία, Μπαρτσελόνα), Στεφάν Λερχ (Γερμανία, Βόλφσμποργκ) και Ζαν-Λους Βασέρ (Γαλλία, Λιόν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ