Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Στην παράταση οι Χιτ τους Σέλτικς – Έγραψαν ιστορία και πέρασαν στους τελικούς της Δύσης οι Νάγκετς

Με τον Αντεμπάγιο να σταματάει εντυπωσιακά τον Τέιτουμ σε προσπάθεια για κάρφωμα 2,5 δεύτερα πριν το τέλος, οι Χιτ επικράτησαν στην παράταση με 117-114 των Σέλτικς και έκαναν το 1-0 στον πρώτο τελικό της Ανατολής.

Το Μαϊάμι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στη σειρά με τους Μπακς, τους οποίους και απέκλεισε με 4-1, με την ομάδα του Σπόελστρα μάλιστα να επιστρέφει από το -14 κατά τη διάρκεια του αγώνα και να στέλνει το ματς στην παράταση.

Εκεί είχε δύο παίκτες-«κλειδιά», αφού ο Μπάτλερ στο 114-113 πέτυχε καλάθι και φάουλ και εν συνεχεία ο τεράστιος Αντεμπάγιο. Ο σέντερ των Χιτ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Τέιτουμ στην προσπάθεια για κάρφωμα, κέρδισε το φάουλ, έβαλε μία στις δύο βολές και έτσι διαμόρφωσε το τελικό 114-117.

Η ομάδα του Μαϊάμι κατάφερε να κάνει το 1-0 και να δείξει με το καλημέρα πόσο έτοιμη είναι για επιστροφή στους τελικούς.

Πρώτος σκόρερ για τους Χιτ ήταν ο Ντράγκιτς με 29 πόντους και τον ακολούθησαν ο Κρόουντερ, που έκανε και μια εντυπωσιακή τάπα στον Ουόκερ, με 22, ο Μπάτλερ με 20 και ο Αντεμπάγιο με 18 και την τάπα που έκρινε το ματς.

Για τους ηττημένους, ο Τέιτουμ είχε 30, ο Σμαρτ ακολούθησε με 26 και ο Ουόκερ είχε 19.

Απίστευτοι οι Νάγκετς, «διέλυσαν» τους λιγόψυχους Κλίπερς με 104-89 στο Game 7 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης.

Η ομάδα του Ντένβερ, μετά τους Τζαζ, κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο και τους Κλίπερς, παρότι βρέθηκε πίσω στη σειρά με 3-1, κάτι που δεν έχει γίνει στην ιστορία του NBA.

Ο Μάρεϊ ήταν εκπληκτικός, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 40 πόντους, με τον Γιόκιτς να προσθέτει 16 πόντους, 22 ριμπάουντ και 13 ασίστ και τους Γκραντ και Χάρις από 14 πόντους.

Για τους Κλίπερς, ο Χάρελ είχε 20 πόντους, με τον Λέοναρντ να μένει στους 14 πόντους με 6/22 σουτ και τον Τζορτζ στους 10 πόντους με 4/16 σουτ, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα πατατράκ ομάδας στην ιστορία του ΝΒΑ.

Επόμενος αντίπαλος για την παρέα των Γιόκιτς και Μάρεϊ οι Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς και του Άντονι Ντέιβις, με το Ντένβερ να είναι έτοιμο να φτάσει στους τελικούς και να γράψει ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ