Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ: Άνετη πρόκριση για τον Ολυμπιακό Β’ στο Χαϊδάρι

Ο Ολυμπιακός Β’ πάτησε… γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και με σημείο αναφοράς το τρίτο δεκάλεπτο και τους Τσόχλα-Σκουλίδα κατάφερε να φτάσει στη νίκη κόντρα στη Δάφνη Δαφνίου (96-72) και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου και θα αντιμετωπίσει το Μαρούσι, εκτός έδρας.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το σημείο-κλειδί του αγώνα. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και μετέτρεψε το 38-41 του πρώτου ημιχρόνου σε 56-70 στο τέλος της περιόδου, με τους Τσόχλα και Σκουλίδα να ηγούνται και τους Νικολαϊδη (20π)-Κολοβέρο (17π) να «εκτελούν» για την ομάδα τους. Η ομάδα του Γιάννη Καλαμπόκη δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού Β’ και έτσι οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση.

Στην επόμενη φάση οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν το Μαρούσι, εκτός έδρας, το οποίο επικράτησε με 92-54 του Αγρινίου. 
 
Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζει η εμφατική νίκη του Ψυχικού μέσα στην Καβάλα, επί της Ελευθερούπολης με 71-57, ενώ εύκολο έργο είχαν Παγκράτι και Οίακας, καθώς επιβλήθηκαν των Φιλίππου Βέροιας και Απόλλωνα Πάτρας, αντίστοιχα. Πρόκριση και για τον Πανερυθραϊκό, που επικράτησε του Τρίτωνα, εκτός έδρας.

Τα αποτελέσματα :
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου

Κόροιβος Αμαλιάδας-Καρδίτσα 66-93
Καβάλα-Αμύντας 70-75

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

Ελευθερούπολη-Ψυχικό 57-71
Δάφνη Δαφνίου-Ολυμπιακός Β’ 72-96
Τρίτωνας-Πανερυθραϊκός 54-70
Οίακας Ναυπλίου-Απόλλωνας Πάτρας 73-57
Παγκράτι-Φίλιππος Βέροιας 87-72
Μαρούσι-Αγρίνιο 92-54

Α’ Φάση – 2η Αγωνιστική – Τετάρτη 16/9/2020
Αμύντας – Οίακας Ναυπλίου
Καρδίτσα – Πανερυθραϊκός
Μαρούσι – Ολυμπιακός Β’
Παγκράτι – Ψυχικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ