Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έμεινε στο «μηδέν» ο κακός Άρης απέναντι στον Βόλο

Ισόπαλος χωρίς τέρματα αναδείχθηκε ο Άρης με τον Βόλο στη πρόβα τζενεράλε των δύο ομάδων μία εβδομάδα πριν την έναρξη της σεζόν. 

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης είχε την καλύτερη του στιγμή νωρίς, όταν στο 10ο λεπτό ο Λόπεθ βρήκε όμορφα τον Τζέγκο εντός περιοχής, αλλά ο Αυστραλός μέσος εκτέλεσε πολύ άσχημα με το μυτάκι, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Η κεφαλιά του Λόπεθ και το μακρινό σουτ του Γκάμα αργότερα στο πρώτο ημίχρονο δεν ανησύχησαν τον Γκαραβέλη.

Από την άλλη, ο Βόλος άγγιξε το γκολ στο 40ό λεπτό, όταν, μετά από λάθος του Σάκιτς, οι Θεσσαλοί βγήκαν τρεις εναντίον ενός, όμως ο Μπαριέντος επέλεξε να τελειώσει τη φάση, αντί να σιγουρέψει το γκολ με πάσα σε συμπαίκτη. Ήταν ο Κουέστα σε πρώτο και ο Σάκιτς σε δεύτερο χρόνο που τον σταμάτησαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης κουράστηκε και ο Βόλος έχασε τον ρυθμό του. Μέχρι το 76’, ο Ένινγκ είχε πραγματοποιήσει μόλις μία αλλαγή, ενώ από την άλλη ο Λόπεθ άλλαξε μαζικά πολλά πρόσωπα στο 65’, αλλοιώνοντας αναγκαστικά και τις ισορροπίες.

Οι γηπεδούχοι είχαν τριπλή ευκαιρία στο 59’ με ένα σουτ του Σάσα και δύο του Γκάμα που είτε δεν βρήκαν στόχο είτε αποκρούστηκαν από τον Κλέιμαν, ενώ ο Βόλος κόντεψε να προηγηθεί πέντε λεπτά αργότερα, όταν σε αντεπίθεση ο Περέα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή προ κενής σχεδόν εστίας.

Τέλος, οι Θεσσαλοί θα μπορούσαν να «κλέψουν» το ματς και τις εντυπώσεις στο 90ό λεπτό, όταν σε αντεπίθεση με υπεραριθμία, ο Δουβίκας έκανε την ασίστ στον Λούντεβαλ που νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Κουέστα.

Ο Άρης θα πρέπει να κρατήσει τις θετικές εμφανίσεις των νεαρών μπακ, Σενγκέργκη και Μαρμαρίδη, αλλά και να προβληματιστεί τόσο για τη μικρή επιρροή του Λόπεθ στο παιχνίδι του, όσο και για τη συχνή έλλειψη συγκέντρωσης στις αμυντικές τοποθετήσεις, που επέτρεπε στον Βόλο να δημιουργεί προϋποθέσεις με τρεις ή τέσσερις πάσες.

Με τη σειρά του, ο νέος προπονητής του Βόλου, Ανχέλ Λόπεθ, θα πρέπει σίγουρα να είναι ευχαριστημένος για τις επιθετικές στατικές φάσεις, αλλά από το γεγονός ότι μια ενδεκάδα με 8 καινούριους ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκε τόσο καλά σε ένα δύσκολο φιλικό, κρατώντας σχετικά άνετα το «μηδέν» και δημιουργώντας αρκετές και μάλιστα πολύ καλές ευκαιρίες.

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς (76’ Μαρμαρίδης), Ρόουζ, Ντάτκοβιτς, Σενγκέργκης, Ματίγια, Σάσα, Τζέγκο, Φετφατζίδης (80’ Μάνος), Γκάμα (76’ Μπερτόλιο), Λόπεθ (63’ Μαντσίνι)

Βόλος: Γκαραβέλης (46’ Κλέιμαν), Τέκιο (65’ Ντεντάκης), Σάντσες (65’ Δημόπουλος), Κολόμπο, Φεράρι, Ριένστρα (65’ Κιάκος), Τσοκάνης (46’ Λουντεβάλ), Περέα (65’ Κρητικός), Μπαριέντος, Μπαρτόλο (65’ Γέντρισεκ), Δουβίκας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ