Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για την πρόκριση και τα εκατομμύρια ο ΠΑΟΚ – Η πιθανή ενδεκάδα με Μπεσίκτας

Την ευρωπαϊκή του πορεία, αλλά και την ομαλότητα σε οικονομικό επίπεδο μέσα στη χρονιά παίζει απόψε (21:00) ο ΠΑΟΚ σε… μια ζαριά απέναντι στη Μπεσίκτας για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Κι αυτό, διότι ο Δικέφαλος του Βορρά σε περίπτωση νίκης σήμερα στην Τούμπα εξασφαλίζει την παρουσία του (τουλάχιστον) στους ομίλους του Europa League, ενώ φυσικά παίρνει και το οικονομικό «μαξιλάρι» της διοργάνωσης.

Ειδικότερα, η πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League θα φέρει βεβαιωμένα έσοδα της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ στον ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Europa.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ επικρατεί αποφασιστικότητα, καθώς άπαντες θέλουν να δώσουν απαντήσεις και να πανηγυρίσουν -έστω χωρίς τον κόσμο της ομάδας- μια σπουδαία πρόκριση απέναντι σε μια προβληματική μεν, αλλά ισχυρή Μπεσίκτας που διαθέτει παίκτες με μεγάλη εμπειρία από τέτοια παιχνίδια.

Στα αγωνιστικά, η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Άμπελ Φερέιρα στο 3-4-2-1, σύστημα που «φορέθηκε» στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και στα δύο φιλικά προετοιμασίας, με Ατρόμητο και Βόλο, δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδης θα συμπληρώνουν την τριάδα στην άμυνα. Στα άκρα θα βρεθούν ο Ροντρίγκο ή ο Λημνιός δεξιά και ο Γιαννούλης αριστερά, ενώ Σβαμπ και Ελ Καντουρί θα συμπληρώνουν την τετράδα μπροστά από τα στόπερ. Πέλκας και Μπίσεσβαρ θα πλαισιώσουν τον Άκπομ στην επίθεση.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Μάτος, Μιχάι, Νινούα και Κούτσιας.

Από την άλλη, οι «μαυραετοί» του Σεργκέν Γιαλτσίν θα παραταχτούν στην Τούμπα χωρίς το αστέρι τους, τον Λάγιτς, αλλά και τους Ντούγκλας και Ισιμά-Μερέν.

Ο Ερσίν θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Ενσακαλά, Γουελιντάν, Βίντα και Λενς. Στα χαφ θα αγωνιστούν οι Οζιακούπ και Χάτσινσαν. Μπροστά τους θα βρίσκονται οι Μενσά, Μπάιντ και Ενκουντού, ενώ προωθημένος θα είναι ο Λαρίν.

Λόγω κορονοϊού και της διακοπής που είχε προηγηθεί, τόσο στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όσο και στις διοργανώσεις της UEFA ίσχυε το μέτρο των πέντε αλλαγών.

Όμως, στη σημερινή αναμέτρηση οι δύο προπονητές θα έχουν δικαίωμα από τρεις αλλαγές. Μόνο σε περίπτωση παράτασης θα μπορούν να προχωρήσουν σε μία επιπλέον. Παράλληλα στις αναμετρήσεις των προκριματικών δεν υπάρχει η χρήση του VAR. 

Διαιτητής θα είναι ο Ιταλός Ντανιέλε Ντοβέρι, με βοηθούς τους Ματέο Πάσερι και Ντάριο Κεκκόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ