Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της ΑΕΚ, στην περίπτωση πώλησης του Μάνταλου

Ο 23χρονος Ισπανός Αλέις Γκαρθία της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο πρώτος στόχος του Ίλια Ίβιτς για την ΑΕΚ, σε περίπτωση που τελικά πωληθεί ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο παίκτης παρουσιάζεται στο διαδίκτυο ως ελεύθερος από την Σίτι, μετά τον δανεισμό του στην Μουσκρόν, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αγγλικός σύλλογος εξακολουθεί να έχει δικαιώματα στον παίκτη και με αυτούς πρέπει να μιλήσει και να συμφωνήσει όποια ομάδα θέλει να τον πάρει.

Ο Γκαρθία βρίσκεται εδώ και καιρό …στα ραντάρ του Ίβιτς και στις αρχές του καλοκαιριού είχαν υπάρξει δημοσιεύματα στον Βέλγιο για ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Υπάρχει πλέον κινητικότητα σε αναμονή των εξελίξεων με τον Μάνταλο, χωρίς να σημαίνει πως αποτελεί εύκολη περίπτωση η απόκτηση του Ισπανού μέσου, που σαφώς αποτελεί μια «top» επιλογή.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ, έκανε 12 συμμετοχές σε ηλικία 18 ετών στην πρώτη ομάδα την σεζόν 2014-2015 και ήταν αρκετές για να τον επιλέξει το σκάουτινγκ της Σίτι. Ωστόσο τις πρώτες δύο σεζόν αγωνίστηκε κυρίως με την U23 της Σίτι, πριν μπει στην διαδικασία των δανεισμών. Δύο συνεχείς και γεμάτες σεζόν με την Χιρόνα στην Primera Division, το 2017-18 και 2018-19 και την σεζόν που τελείωσε έπαιξε στην Μουσκρόν στο Βέλγιο, κάνοντας 23 παιχνίδια στα οποία πέτυχε 5 γκολ.

Ο Γκαρθία έχει ύψος 1.73 και στο διάστημα που ανήκει στην Σιτι, έχει εμφανιστεί σε 4 ματς της Premier League με την φανέλα της, πριν μπει στην διαδικασία των δανεισμών.

Είναι στην κορυφή της λίστας των επιλογών εφόσον προχωρήσει του Πέτρου Μάνταλου στην Αλ Νασρ, στην ΑΕΚ έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα και ήδη γίνονται συζητήσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ