Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρεωτικά με μάσκες οι φίλαθλοι στο Παρίσι για τον τελικό του Champions League

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη φημισμένη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων την Τρίτη το βράδυ για να γιορτάσουν την πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Champions League.

Λίγοι ήταν εκείνοι που φορούσαν προστατευτικές μάσκες, παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γαλλία, ενώ τα μπαρ ήταν επίσης γεμάτα, καθώς οι άνθρωποι παρακολουθούσαν τον ημιτελικό με τη Λειψία, προκαλώντας ανησυχία για την κοινωνική απόσταση.

Έντονη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή, αλλά και γύρω από το «Parc des Princes» την Κυριακή το βράδυ (23/8, 22:00), όταν η Παρί θα αναμετρηθεί με τη Μπάγερν Μονάχου στη Λισαβόνα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανίν, προσθέτοντας ότι θα μοιραστούν μάσκες προσώπου σε οποιονδήποτε δεν φοράει.

«Καλώ τον καθένα να ενεργήσει υπεύθυνα για να διασφαλίσει ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει έκφραση χαράς και όχι πηγή προβλημάτων για τους Παριζιάνους», τόνισε.

Ορισμένοι παίκτες της γαλλικής ομάδας παρότρυναν επίσης τους φιλάθλους να προσέχουν.

«Είναι μια μοναδική και σημαντική στιγμή. Ελπίζω ότι και εσείς θα σεβαστείτε τα προστατευτικά μέτρα», ανέφερε ο αμυντικός Τιάγκο Σίλβα σε βίντεο στο twitter.

«Δεκαεπτά σταθμοί μετρό θα κλείσουν στο Παρίσι το απόγευμα της Κυριακής», δήλωσε ο Νταρμανίν.

Την Τρίτη, 37 άτομα συνελήφθησαν για επεισόδια στην διάρκεια των πανηγυρισμών για τη νίκη στον ημιτελικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ