Μετάβαση στο περιεχόμενο

LIVE: Λιόν – Μπάγερν Μονάχου 0-3 (τελικό)

Τέλος αγώνα. Η Μπάγερν Μονάχου προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

88′ ΓΚΟΟΟΛ για την Μπάγερν! Έξοχη κεφαλιά του Λεβαντόφσκι μετά από κόρνερ του Κίμιχ, δεν έδωσε περιθώριο ούτε στην άμυνα της Λιόν, ούτε στον Λόπες.

86′ Κίτρινη κάρτα για τον Τιάγκο Μέντεζ.

82΄: Τολισό μέσα Γκορέτσκα έξω. Τιάγκο εξώ και Τόλισο μέσα για την Μπάγερν.

Γκολ για την Μπάγερν στο 80΄ που ακυρώνεται για οφσάιντ όμως. 

75΄ Μέσα ο Κοουτίνιο, έξω ο σκόρερ των 2 γκολ Γκνάμπρι 

73΄ Αλλαγή για τη Λιόν. Ο Κέρκι στην θέση του Μάρσαλ. 

68′ Γύρισμα του Μίλερ και προβολή του Λεβαντόφσκι, μπλοκάρει ο Λόπες.

67′ Αλλαγές για τη Λιόν: Αντελαΐντ αντί Εκαμπί και Τέτε αντί Ντιμπουά

63′ Αλλαγή για την Μπάγερν: Ο Κομάν αντί του Πέρισιτς.

58′ Απίθανη ευκαιρία για τη Λιόν να μειώσει. Ο Αουάρ βρίσκει με παράλληλη μπαλιά τον Εκαμπί, όμως ο Νόιερ σκεπάζει τον… ουρανό με το κορμί του και τελικά διώχνει με το πόδι κρατώντας το 2-0 για την Μπάγερν.

58′ Αλλαγή για τη Λιόν: ο Ντεπάι δίνει τη θέση του στον Ντεμπελέ

56′ Εκτέλεση κόρνερ του Ντεπάι και κεφαλιά του Μαρσέλο από κοντά, μπλοκάρει σταθερά ο Νόιερ.

51′ Κλασική ευκαιρία για την Μπάγερν! Ο Πέρισιτς έφυγε μόνος στην περιοχή της Λιόν, όμως ο Λόπες τον νίκησε στο τετ-α-τετ!

46′ Από μία αλλαγή για τις δύο ομάδες: Γκιμαράες έξω και Μέρντες μέσα για τη Λιόν, Μπόταενγκ έξω και Ζίλε μέσα για την Μπάγερν

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

38′ Σέντρα σουτ του Γκνάμπρι, ο Λεβαντόφσκι δεν μπορεί για ελάχιστα εκατοστά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα!

33′ ΓΚΟΟΟΛ! Κάνει το 2-0 η Μπάγερν! Σέντρα του Πέρισιτς από αριστερά, ο Λεβαντόφσκι καταφέρνει να… αστοχήσει από το ένα μέτρο, ο Λόπες αποκρούει, όμως ο Γκνάμπρι ξανά παίρνει το ριμπάουντ και γράφει το 2-0 για τη γερμανική ομάδα!

22′ Ευκαιρία για την Μπάγερν! Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο βγάζει μόνο τον Μίλερ στην περιοχή, όμως ο Γερμανός κάνει «τσαφ»!

18′ ΓΚΟΟΟΟΛ για την Μπάγερν! Υπέροχη ατομική προσπάθεια του Γκνάμπρι που ελίσσεται ανάμεσα στη γαλλική άμυνα και με τρομερό αριστερό σουτ από το όριο της περιοχής, στέλνει τη μπάλα στο «Γ» του Λόπες!

17′ ΔΟΚΑΡΙ για τη Λιόν!Ο Εκαμπί μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά, στην αντεπίθεση, κερδίζει τις κόντρες από τον Ντέιβις και σουτάρει δυνατά προ του Νόιερ, όμως η μπάλα σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι

11′ Μεγάλη ευκαιρία για την Μπάγερν! Ο Γκορέτσκα βγαίνει τετ-α-τετ μετά από «1-2» της Μπάγερν στην περιοχή της Λιόν, όμως κάνει… τσαφ στο σουτ και δίνει στον Λόπες την ευκαιρία να αποκρούσει

4′ Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τη Λιόν! Κλέψιμο και υπέροχη κάθετη μπαλιά του Κακρέ, ο Ντεπάι έφυγε ταχύτατα στο τετ-α-τετ, πέρασε και τον Νόιερ, όμως το σουτ στην κίνηση έγινε από λίγο πλάγια θέση και πέρασε άουτ!

Ξεκίνησε το παιχνίδι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, όπου δυο ομάδες άλλαξαν κόουτς στη διάρκεια της σεζόν θα συναντηθούν στα ημιτελικά του Champions League. O Γκαρσία αντικατέστησε τον Σιλβίνιο και ο Φλικ τον Κόβατς. 

 Η Μπάγερν μετράει τέσσερις σερί αποκλεισμούς σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να βάλει τέλος στην αρνητική παράδοση.

Στα 8 μεταξύ τους ματς – όλα μεταξύ 2000 και 2010, η Μπάγερν μετρά 4 νίκες (οι 3 τελευταίες), η Λυών 2 ενώ ισόπαλα έχουν έρθει δύο ματς. 

Ρεκόρ κυνηγάει και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος, με το γκολ απέναντι στους «μπλαουγκράνα», έφτασε τα 14 φέτος στο Champions League και πλέον στόχος του είναι να ισοφαρίσει ή να «σπάσει» το απόλυτο ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι  Βαυαροί  στα τελευταία εννέα τους παιχνίδια, έχουν καταφέρει να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, 39 φορές! Πριν από δύο σεζόν, η Λίβερπουλ είχε σκοράρει 41 φορές σε 13 ματς, όπως η και Ρεάλ τη σεζόν 2013-14. Μόνο η Μπαρτσελόνα, είχε σκοράρει τα περισσότερα καθώς πέτυχε 45 τέρματα αλλά σε 16 ματς.

Η Λιόν συμμετέχει μόλις για 3η φορά σε ημιτελική φάση, ενώ δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τελικό. Εχει νικήσει 8 φορές σε 17 ματς (8-5-4) κόντρα σε γερμανικές ομάδες.

 

 

 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παρακολουθήστε Live την εξέλιξη του αγώνα. 

Καλησπέρα! Η Λιόν αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ