Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Νέα παλικαρίσια πρόκριση για τη Λιόν πέταξε έξω και τη Σίτι (3-1)!

Ακόμα μια χρονιά που μένει με την… όρεξη ο Πεπ Γκουαρντιόλα! Η ψυχωμένη Λιόν κέρδισε την Μάντσεστερ Σίτι με 3-1 και πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, όπου και θα αντιμετωπίσει την «σεληνιασμένη» Μπάγερν.

Από τα πρώτα λεπτά η Σίτι μπήκε με διάθεση να κρατήσει την μπάλα, ωστόσο η Λιόν πίεσε στη μεσαία γραμμή, προκειμένου να μην αφήσει την δυνατότητα στους «πολίτες» να την κυκλοφορήσουν, όπως θέλουν.  

Η Λιόν άνοιξε στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Εκαμπί βγήκε στην αντεπίθεση απέναντι από τον Έντερσον, σε πρώτη φάση κόπηκε, όμως ο Κορνέ που ακολουθούσε πλάσαρε για το πρώτο γκολ της γαλλικής ομάδας. Έτσι ο 23χρονος εξτρέμ έχει πετύχει 4 γκολ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League συνολικά στην καριέρα του.

Στη συνέχεια Η Σίτι είχε την μπάλα στα πόδια της, πίεζε, όμως έβρισκε πολύ δύσκολα χώρους. Στο 31′ ο Λόπες απομάκρυνε μία σέντρα του Ντε Μπρούιν. Πριν οι δύο ομάδες επιστρέψουν στα αποδυτήρια, ο Βέλγος παίκτης των «πολιτών» έδωσε εξαιρετική πάσα στον Στέρλινγκ, αλλά ο Κορνέ έριξε το σώμα του διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σίτι κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, η Λιόν ήταν καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν και με πλήρη υπακοή στο αμυντικό της πλάνο.  

Τελικά, η λύση για τους «πολίτες» βρέθηκε στο 69ο λεπτό. Ο Στέρλιγνκ υποδέχθηκε την μπάλα μεσα στην περιοχή, ντρίμπλαρε ωραία, βρήκε τον Κέβιν Ντε Μπρούιν, ο οποίος με πλασέ κατάφερε να «νικήσει» τον Λόπες ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μετά την ισοφάριση το παιχνίδι άνοιξε πολύ. Η Σίτι είχε την κατοχή, αλλά η Λιόν έβρισκε χώρους στην κόντρα. Σε μία αντεπίθεση στο 79’ οι Γάλλοι προηγήθηκαν ξανά στο σκορ. Ο Εκαμπί, που ήταν σε θέση οφσάιντ, άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Ντεμπελέ σε θέση τετ α τετ πλάσαρε με επιτυχία για το 2-1.

Στο 86ο λεπτό η Σίτι έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Από τα δεξιά ο Ζεσούς είδε τον Στέρλινγκ, αλλά ο Άγγλος δεν ευστόχησε σε κενή εστία. Η Λιόν ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της στο 87′. Ο Έντερσον απέκρουσε με αστάθεια, για να έρθει ο Ντεμπελέ με πλασέ να γράψει το 3-1. 

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Γκαρσία, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο, Φερναντίνιο (56’ Μαχρέζ), Γκουντογάν, Ρόντρι (84’ Νταβίντ Σίλβα), Ντε Μπρούιν, Ζεσούς, Στέρλινγκ.

Λιόν: Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Μάρσαλ, Ντιμπουά (74’ Τετέ), Κακρέ, Μπρούνο Γκιμαράες (70’ Μέντες), Αουάρ, Κορνέ, Ντεπάι (75’ Ντεμπελέ), Εκαμπί (87’Αντεκλαϊντ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ