Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεράστια έκπληξη στο Moto GP: Καρό σημαία στο Μπρνο για τον Μπίντερ!

Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν εκτός, λόγω τραυματισμού και επιτέλους υπήρξε ένα ενδιαφέρον στους δύο τροχούς. 

Η Petronas “πέταξε” στην εκκίνηση στο Grand Prix του Μπρνο, με τον Κουαρταραρό και τον Μορμπιντέλι να οδηγούν τον αγώνα. Στη συνέχεια ο Φράνκο προσπέρασε τον team mate του και βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη θέση με ένα όνειρο τρελό την κορυφή του βάθρου.

Όμως, ο Μπίντερ με την ΚΤΜ εξέπληξε τους πάντες, αφού πήρε τη νίκη από το… πουθενά, αφήνοντας πίσω του τον Μορμπιντέλι και με τον Ζαρκό να συμπληρώνει το βάθρο.

Η ΚΤΜ, μάλιστα, ήταν πολύ κοντά στο να έχει δύο μοτοσικλέτες στο βάθρο, αλλά ο Ζαρκό έριξε τον Εσπαργκαρό (αγωνιστικό συμβάν, αλλά ο Γάλλος τιμωρήθηκε με long lap πέναλτι). Ο αναβάτης της δορυφορικής Ducati παρά το πέναλτι, κατάφερε να μείνει μπροστά από τον Ρινς και να “κλειδώσει” την τρίτη θέση πίσω από τους Μπίντερ και Μορμπιντέλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΚΤΜ παρά την ατυχία με τον Εσπαρκγαρό, πήρε την πρώτη της νίκη στην κατηγορία από τον εξαιρετικό της rookie. Αντίθετα, η εργοστασιακή Yamaha ήταν μια αγωνιστική θλίψη, με τον Ρόσι να προσπαθεί και να τερματίζει στην 5η θέση.

Αντίθετα, οι δύο πρώτοι στο πρωτάθλημα, Κουαρταραρό και Βινιάλες, ήταν καταθλιπτικά κακοί στο Μπρνο (7ος και 12ος αντίστοιχα). Βέβαια, η Ducati έκλεψε την δόξα της Yamaha, αφού κατάφερε να είναι πολύ χειρότερη και να χαίρεται ως παρηγοριά για το βάθρο του Ζαρκό.

Βαθμολογία αναβατών

1) Κουαρταραρό 59

2) Βινιάλες 42

3) Μορμπιντέλι 31

4) Ντοβιτσιόζο 31

5) Μπίντερ 28

6) Ζάρκο 28

7) Ρόσι 27

8) Νακαγκάμι 27

9) Μίλερ 20

10) Ρινς 19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ