Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνο στο «filathlos.gr»: Το επίσημο αποτέλεσμα των βαλκανικών αγώνων, στο οποίο τα Σκόπια είναι «Μακεδονία» και η Κύπρος… έγινε «Νότια Κύπρος» – Με καθυστέρηση η αντίδραση του ΣΕΓΑΣ…(φωτο)

Έστω και με καθυστέρηση δύο ημερών η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ αντέδρασε για το γεγονός ότι στα επίσημα αποτελέσματα των βαλκανικών αγώνων κλειστού στίβου (έγιναν το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη) αναγράφονταν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και η Κύπρος ως «Νότια Κύπρος».

Η ελληνική ομοσπονδία στίβου εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα για την άκρως προκλητική στάση των Τούρκων διοργανωτών. Με καθυστέρηση, δηλαδή, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αγώνες έγιναν το Σάββατο και στην Κωνσταντινούπολη είχε μεταβεί τουλάχιστον ένα μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, καθώς και στελέχη της ομοσπονδίας. 

Από το Σάββατο, πάντως, στο διαδίκτυο υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα των αγώνων, στο οποίο τα Σκόπια αναγράφονται «Μακεδονία» και η Κύπρος αναγράφεται «Νότια Κύπρος».

Το «filathlos.gr» δημοσιεύει το επίσημο αποτέλεσμα. Τονίζουμε και πάλι ότι η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του ΣΕΓΑΣ εκδόθηκε σήμερα το μεσημέρι…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Τα μέλη της ελληνικής αποστολής διαπίστωσαν με το τέλος των αγώνων και όταν παρέλαβαν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, πως η FYROM αναγραφόταν σε αυτά ως Μακεδονία και η Κύπρος ως Νότια Κύπρος. Αμέσως ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Παναγιώτης Δημάκος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος στον πρόεδρο της Βαλκανικής Ενωσης, Ντόμπρι Καραμαρίνοφ και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση του ζητήματος.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα και να προχωρήσει στην έκδοση νέων- σωστών αποτελεσμάτων. Ο ΣΕΓΑΣ το πρωί της Τρίτης θα αποστείλει εγγράφο στην ABAF, με κοινοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στο οποίο θα ζητάει εξηγήσεις για το περιστατικό και θα απαιτεί την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική ομοσπονδία. Η μελλοντική στάση της χώρας μας σε σχέση με την τουρκική ομοσπονδία θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ