Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κηδεύτηκε ο Τζακ Τσάρλτον

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Άσινγκτον, τόπο καταγωγής του Τζακ Τσάρλτον για ένα τελευταίο «αντίο». Ο «θρύλος» της Λιντς άφησε την τελευταία του πνοή πριν από 10 ημέρες, βυθίζοντας στο «πένθος» όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα της Αγγλίας.

Ο Άγγλος αμυντικός αγωνίστηκε σε 773 παιχνίδια με την φανέλα της Λιντς σε ένα διάστημα 23 χρόνων (από το  1952 μέχρι το 1973). Ταυτόχρονα, ήταν 35 φορές διεθνής με την Αγγλία, με την οποία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1966. 

Ακόμα, παρά την θέση του, είναι ο ένατος σκόρερ στην ιστορία των «λιονταριών» με 96 τέρματα. Ως προπονητής οδήγησε την εθνική  Ιρλανδίας στα τελικά δύο Μουντιάλ και ενός EURO στην δεκαετία 1986-1996. 

Εκτός από το ρεκόρ συμμετοχών, ο Τσάρλτον κατέκτησε από ένα πρωτάθλημα Αγγλίας, FA Cup, Charity Shield, League Cup αλλά και δύο Inter-Cities Fairs Cup. Μάλιστα, ως προπονητής, αναδείχθηκε κορυφαίος Άγγλος προπονητής της χρονιάς, το 1974. 

O «Big Jack» φορούσε μόνιμα τον αριθμό «5», ενώ ήταν βασικός στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στην Δυτική Γερμανία, όπου οι Άγγλοι νίκησαν με 4-2 στην παράταση. Αυτός είναι και ο τελευταίος τίτλος των «λιονταριών» σε μεγάλη διοργάνωση, μέχρι σήμερα.

Ο κόσμος του Άσινγκτον βγήκε να αποχαιρετίσει για μία τελευταία φορά τον δικό του «Μπιγκ Τζακ», τον άνθρωπο που μαζί με τον μικρό του αδερφό, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, έστεψαν την Αγγλία, Πρωταθλήτρια Κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ