Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι ομάδες που θα βρουν μπροστά τους στην Ευρώπη Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Το φινάλε της φετινής Super League 1 βρήκε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση και την ΑΕΚ στην τρίτη.

Για την επόμενη πλέον σεζόν που, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν είναι και τόσο μακριά, οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ήδη ότι θα μπουν στη μάχη των προκριματικών του Champions League από τον γ’ γύρο, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκλείσουν δύο ομάδες, ώστε να μπουν στους ομίλους.

Αντίστοιχα, οι ασπρόμαυροι θα ξεκινήσουν από τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League και οι κιτρινόμαυροι από τον γ’ προκριματικό του Europa League.

Αν δεν γίνουν εκπλήξεις στον α’ και στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον γ’ γύρο (στο μονοπάτι των πρωταθλητών) μία εκ των Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), Ερυθρού Αστέρα (Σερβία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Μόλντε (Νορβηγία) και Σεντ Γκάλεν (Ελβετία) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία).

Αν προκριθεί, τότε στα πλέι οφ θα πέσει πάνω σε μία εκ των Σεντ Γκάλεν/Λουντογκόρετς ή μία εκ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Αστάνα (Καζακστάν) και Σλάβια Πράγας (Τσεχία).

Η περιπέτεια του ΠΑΟΚ ξεκινά έναν γύρο νωρίτερα και λογικά ως ισχυρός στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Πιθανοί αντίπαλοί του, όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, είναι η Τραμπζονσπόρ (Τουρκία), οι Όσιγιεκ ή Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) και η Αλκμάαρ (Ολλανδία).

Αν καταφέρει και προκριθεί, τότε αυτομάτως εξασφαλίζει την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, αφού εκεί πάνε απευθείας όσοι θα αποκλειστούν στον γ’ προκριματικό γύρο.

Για να περάσει, πάντως, και από τον γ’ γύρο, ο Δικέφαλος του Βορρά θα πρέπει να περάσει αρκετά πιο δύσκολους αντιπάλους, όπως η Μπενφίκα και η Ντιναμό Κιέβου.

Τέλος, παρότι ακόμη φυσικά δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο σε όλα τα πρωταθλήματα και φυσικά τους πρώτους προκριματικούς γύρους, η ΑΕΚ θα έχει μπροστά της δύο προκριματικούς γύρους (γ’ και πλέι οφ) πριν τους ομίλους του Europa League.

Σε αυτά τα προκριματικά υπάρχουν ήδη δύσκολοι πιθανοί αντίπαλοι, όπως η Αϊντχόφεν και η Μπεσίκτας ή η ΛΑΣΚ Λιντς.

Σε κάθε περίπτωση, αν περάσει στους ομίλους η Ένωση, θα έχει χαμηλότερο συντελεστή βαθμολογίας και από τον ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο τουλάχιστον δύσκολες ομάδες από το α’ και το β’ γκρουπ δυναμικότητας.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες: 

Β’ προκριματικός Champions League: 25/26 Αυγούστου

Γ’ προκριματικός Champions League: 15/16 Σεπτεμβρίου

Γ’ προκριματικός Europa League: 24 Σεπτεμβρίου

Πλέι οφ Champions League: 22/23 και 29/30 Σεπτεμβρίου

Πλέι οφ Europa League: 1 Οκτωβρίου

Όμιλοι Champions League: 20/21 και 27/28 Οκτωβρίου, 3/4 και 24/25 Νοεμβρίου, 1/2 και 8/9 Δεκεμβρίου

Όμιλοι Europa League: 22 & 29 Οκτωβρίου, 5 & 26 Νοεμβρίου, 3 &10 Δεκεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ