Μετάβαση στο περιεχόμενο

BCL: Το προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ

Στη σημερινή κλήρωση η ΑΕΚ είδε την τύχη να μην είναι με το μέρος της. Κι αυτό, γιατί στον τέταρτο όμιλο του Basketball Champions League, στον οποίο είναι επικεφαλής, οι απαιτήσεις είναι πολλές και το έργο της αρκετά δύσκολο στον δρόμο για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Η Ένωση θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Μπάμπεργκ, στην επιστροφή του Νίκου Ζήση στη Βαμβέργη για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του. Η γερμανική ομάδα έχει αλλάξει σημαντικά, έχοντας τον Γιόχαν Ροϊάκερς στην άκρη του πάγκου της, όμως παραμένει ένα brand με ιδιαίτερη δυναμική στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και η «Brose Arena» είναι το μεγάλο «όπλο» της.

Στον δρόμο των κιτρινόμαυρων θα βρεθεί επίσης η Χάποελ Χολόν. Η ομάδα του Στέφανου Δέδα θέλει το βήμα παραπάνω τη νέα σεζόν και αναμένεται να παρουσιαστεί δυνατή. Στο Ισραήλ η Χολόν λογίζεται ως μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του πρωταθλήματος, έχοντας σταθερά τον κόσμο στο πλευρό της.

Απέναντι στην Κυπελλούχο Ελλάδας θα βρεθεί και η Καρσίγιακα. Η ομάδα της Σμύρνης παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στο τουρκικό πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν, φτάνοντας ως τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Ουφούκ Σαρίτσα έχει βάλει τη «σφραγίδα» του στο ρόστερ, το οποίο αναμένεται ιδιαιτέρως δυνατό και τη νέα σεζόν.

Η Μπιλμπάο θα τεθεί επίσης αντιμέτωπη με την ΑΕΚ στον τέταρτο όμιλο, στη μεγάλη επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Βάσκοι του Άλεξ Μουμπρού απέδειξαν πως είναι ικανοί να κάνουν πάρα πολλές ζημιές σε κάθε αντίπαλο, εφόσον κάποιος τους υποτιμήσει, ενώ ήδη η ομάδα έχει κινηθεί δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, ντύνοντας στα μαύρα τους Λούντβιγκ Χάκανσον και Άαρον Τζόουνς.

Η Ένωση θα βρει απέναντί της και μια παλιά γνώριμη. Συγκεκριμένα, θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Σολέ, με τη γαλλική ομάδα να στοχεύει στο βήμα παραπάνω την ερχόμενη σεζόν μέσα από την παρουσία της στο BCL.

Η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με μία ακόμα ομάδα που επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο λόγος για την ιταλική Φορτιτούντο Μπολόνια που βρέθηκε στον τέταρτο όμιλο και θέλει να πάει μακριά στη διοργάνωση. Η ομάδα του Μίο Σακέτι έχει κινηθεί στην αγορά, κάνοντας δικούς της παίκτες όπως ο Άντριαν Μπανκς και ο Ίθαν Χαπ, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Στον όμιλο της Ένωσης θα βρεθεί και μία εκ των Μπάλκαν, Τσμόκι Μινσκ, Λόντον Λάιονς ή Νεπτούνας, με την ομάδα που θα συμπληρώσει τον όμιλο να προκύπτει μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών.

Συνοπτικά ο όμιλος της ΑΕΚ:

ΑΕΚ

Μπάμπεργκ

Χάποελ Χολόν

Καρσίγιακα

Μπιλμπάο

Σολέ

Φορτιτούντο Μπολόνια

Νικητής 9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ