Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στην Ζαλγκίρις το Κύπελλο Λιθουανίας

Η Ζαλγκίρις ήταν η νικήτρια του μεγάλου τελικού του λιθουανικού Κυπέλλου, καθώς επικράτησε της Λιέτουβος με 82-76.

Η Λιέτουβος ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου προηγήθηκε με 21-16. Ομως, στη δεύτερη περίοδο η Ζαλγκίρις ανέβασε στροφές, σημείωσε 30 πόντους στην επίθεση, ενώ δέχθηκε μόλις 11 στην άμυνα και το ημίχρονο τελείωσε με το υπέρ της 46-32.

Στη τρίτη περίοδο, με επιμέρους σκορ 21-13 η Λιέτουβος κατόρθωσε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (59-53). Παρά της προσπάθειές της να γυρίσει το παιχνίδι στη τελευταία περίοδο, η ομάδα του Κάουνας δεν άφησε την κούπα να… φύγει από τα χέρια της, επικρατώντας με 82-76.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Εντγκάρας Ιλανόβας, που πέτυχε 16 πόντους, έχοντας 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από την άλλη πλευρά, για τη Λιέτουβος ξεχώρισε ο Αντάνας Καβαλιάουσκας ο οποίος με τους 18 πόντους που σημείωσε ήταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού.

Επιπλέον, στον τελικό… της παρηγοριάς, η Σιαουλιάι, αν και στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ (42-34), επικράτησε της Γιουβέντους με 77-62 και κατέκτησε τη τρίτη θέση στο Κύπελλο της Λιθουανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ