Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Περίπατος» με Ολιβέιρα για την ΑΕΚ και στο βάθος το… Champions League!

 Η ΑΕΚ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ολιβέιρα που πέτυχε 2 γκολ, πέρασε εύκολα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» κερδίζοντας τον ελλιπή Άρη με 4-1, πήγε στο +2 από τον ΠΑΟΚ και πήρε… κεφάλι στη μάχη της 2ης θέσης.

Αρης και ΑΕΚ συναντήθηκαν για 6η διαδοχική φορά την φετινή σεζόν ως αντίπαλοι. Το αποψινό παιχνίδι ήταν το τρίτο μέσα σε διάστημα (μόλις) 15 ημερών. Συγκριτικά με τις προηγούμενες φορές, η σημερινή αναμέτρηση είχε μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα ήθελε το τρίποντο για να ξεφύγει  με δύο βαθμούς  από τον ΠΑΟΚ και να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη το χθεσινό στραβοπάτημά του στην Κρήτη. Από την άλλη ο ελλιπής Αρης των 14 ποδοσφαιριστών δεν είχε κανένα βαθμολογικό όφελος από το παιχνίδι.

Το κίνητρο της νίκης ήταν φανερό για την «Ένωση» και εντός αγωνιστικού χώρου. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν δέκα τελικές στην εστία, έναντι μόνο μιας που είχαν οι γηπεδούχοι. Κι όμως, ο Αρης στην μοναδική φορά που απείλησε την εστία του Μπάρκα, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γκάμα (29′) να ισοφαρίζει το γκολ που είχε πετύχει νωρίτερα ο Ολιβέιρα (24′). 

Βέβαια, εν αντιθέσει με το γκολ που προηγήθηκε η ΑΕΚ, ο συμπατριώτης του Ολιβέιρα, ήταν πολύ τυχερός, αφού στο μακρινό σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε πάνω στον Τσιγκρίνσκι και άλλαξε πορεία πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μπάρκα. 

Η ΑΕΚ που είχε συντριπτικά υπέρ της την κατοχή της μπάλας, πίεσε ασφυκτικά τον Άρη, ειδικά στο διάστημα από το 35′ μέχρι και το 45′ δημιουργώντας την μία φάση πίσω από την άλλη, όμως οι «κίτρινοι» είχαν και πάλι σε εκπληκτική ημέρα τον Χουλιάν Κουέστα που είπε «όχι» σε Μάνταλο, Σβάρνα και Ολιβέιρα που άγγιξαν το γκολ. 
 
Τη λύση που απεγνωσμένα ζητούσε η ΑΕΚ για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ την έδωσε και πάλι ο κορυφαίος του γηπέδου, Νέλσον Ολιβέιρα, που βρήκε τον τρόπο να νικήσει για δεύτερη φορά τον Κουέστα, επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. 

Το γκολ αυτό «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Άρη και έκανε πολύ πιο εύκολη την ζωή των παικτών του Καρέρα, με τους φιλοξενούμενος, με αρκετή δόση τύχης (γκολ που θύμισε το αντίστοιχο του Γκάμα) να βρίσκουν και τρίτο τέρμα με τον Σιμόες στο 62’ σε μια φάση όπου η μπάλα βρήκε στον Σάσα και άλλαξε πορεία. 

Κάπου εκεί τα πάντα, είχαν κριθεί, με τον Άρη (που δεν είχε λύσεις) να ξεμένει και από δυνάμεις. Στροφές μπορεί να έριξε και η «Ένωση», όμως, έστω και έτσι η ομάδα του Καρέρα, βρήκε και τέταρτο γκολ με σκόρερ τον Σιμάνσκι (83′). Με την νίκη της αυτή η ΑΕΚ έκανε έκανε το back to back στη Θεσσαλονίκη, κερδίζοντας μετά την Τούμπα και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έγινε πλέον το απόλυτο φαβορί για να είναι αυτή που θα τερματίσει στη  2η θέση της βαθμολογίας.

Άρης: Κουέστα, Ρόουζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα (77’ Μπακούτσης), Μαρτίνες, Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα, Διαμαντόπουλος.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Λόπεζ, Τσιγκρίνσκι  (81’ Οικονόμου), Σβάρνας, Παουλίνιο, Κρστίτσιτς, Βέρντε (61’ Αλμπάνης), Σιμόες (81’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (73’ Σιμάνσκι), Λιβάγια, Ολιβέιρα (73’ Αραούχο).

 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ