Μετάβαση στο περιεχόμενο

Copa del… Ρεάλ

Η Ρέαλ Μαδρίτης είναι η κάτοχος του Copa del Rey, καθώς μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 71-77 και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το τρόπαιο. 

Με οδηγό της τον Τόμας Σατοράνσκι, η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο του τελικού κόντρα στην Ρεάλ και έτσι μετά από δέκα αγωνιστικά λεπτά οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 21-18. Οι Μαδριλένοι αντέδρασαν και πήραν τα ηνία με 23-27 στο 13ο λεπτό, με την «βασίλισσα» να παίρνει πολύτιμους πόντους από τον Αντρες Νοτσιόνι. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να εναλλάσσονται στο σκορ, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκει στο πρόσωπο του Αντε Τόμας τον πρωταγωνιστή της και να προηγείται με 42-35. Η Ρεάλ όμως, απάντησε με ένα σερί 6-0 και μείωσε σε 42-41 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Τόμιτς συνέχισε να κάνει «όργια» μόνο που η Ρεάλ δεν άφηνε την Μπαρτσελόνα να ξεφύγει, καθώς κάθε φορά που οι «μπλαουγκράνα» ξέφευγαν, οι παίκτες του Λάσο έβρισκαν τον τρόπο να μειώσουν. Στο 38ο λεπτό το σκορ ήταν ισόπαλο με 53-53, μόνο που σε εκείνο το σημείο έβαλε μπροστά τις «μηχανές» της και με επιμέρους σκορ 4-11 έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα με 57-64.

Η Μπαρτσελόνα με ένα σερί 6-0 μείωσε σε 63-64, αλλά η Ρεάλ απάντησε με ένα δικό της μικρό σερί 5-0 και πήρε «αέρα» με έξι πόντους και το 63-69. Τρία λεπτά πριν από το συγκλονιστικό φινάλε η Ρέαλ ήταν μπροστά με 68-71.  Ο Ναβάρο ισοφάρισε σε 71-71, αλλά ο Ρέγιες με δύο βολές έβαλε και πάλι μπροστά την Ρεάλ. To τελικό 71-77 έγραψε ο Αντρες Νοτσιόνι με δύο βολές. Η Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να είναι η πολυνίκης του θεσμού, καθώς αυτή ήταν η 25η φορά συνολικά στην ιστορία της που έφτασε στην κατάκτηση του Copa del Rey, ενώ η Μπαρτσελόνα έχει 23 τίτλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ