Μετάβαση στο περιεχόμενο

O Γιάνκοβιτς σκότωσε τον ΠΑΟΚ και έστειλε τελικό τον Παναθηναϊκό

Μετά από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με σκληρές μάχες μέσα στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός με buzzer beater του Γιάνκοβιτς έκανε το 68-71 και πήρε την μεγάλη νίκη μέσα στην Πυλαία και την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, όπου τον περιμένει ο Απόλλωνας.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο ήταν εμφανές πως θα βλέπαμε πολύ δυνατές «μάχες» μέσα στο παρκέ από τις δύο ομάδες, που ξεκίνησαν το ματς «παγωμένες». Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και το σκορ παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα. Στο 5ο λεπτό με τρίποντο του Γιάνκοβιτς, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 4-7 και δεν έχασαν το προβάδισμα ως το τέλος της περιόδου. Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει την μάχη των ριμπάουντ αλλά τα πολλά λάθη έδιναν στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να διατηρεί το προβάδισμα και στο 10’ ήταν μπροστά με 12-17.

Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν σταθερά μπροστά στο σκορ, ενώ στο 12’ είχαν προηγηθεί με 14-21. Ο ΠΑΟΚ έπαιρνε «ανάσες» στην επίθεση από τον Δημήτρη Χαριτόπουλο αλλά η αστοχία από την γραμμή των τριών πόντων δεν επέτρεπε στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να απειλήσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» ωστόσο, που επίσης ήταν αρκετά άστοχοι από τα 6,75μ, άρχισαν να έχουν πρόβλημα με τα φάουλ, ενδεικτικό πως στο τέλος του 20λεπτου, ο Διαμαντίδης είχε ήδη τρία. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, εκμεταλλεύτηκε την δύναμη του Μπατίστα στη ρακέτα και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου προηγούνταν με 27-33.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυναμικά στο παρκέ και στο 23ο λεπτό, κατάφερε να μειώσει σε 33-38, αφού νωρίτερα οι «πράσινοι» είχαν ανεβάσει την διαφορά στο +11 (27-38 στο 21’). Ο Μαρκ Κάρτερ, που ως το 21ο λεπτό ήταν άποντος, κατάφερε να πετύχει το πρώτο τρίποντο του ΠΑΟΚ στον αγώνα και έδωσε ώθηση στην ομάδα του. Οι σκληρές μάχες μέσα στο παρκέ συνεχίζονταν και στις δύο γραμμές του γηπέδου αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχανε το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι έχασαν προσωρινά με τραυματισμό τον πρώτο τους σκόρερ, τον Δημήτρη Χαριτόπουλο (28’) αλλά αυτό δεν τους πτόησε και ενώ ο ρυθμός αυξήθηκε και από τις δύο ομάδες στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου προηγούνταν με 44-50.

Στην τελευταία περίοδο το ματς πήρε χαρακτήρα «θρίλερ», με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το προβάδισμα αλλά τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Στο 33ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε μειώσει σε 52-56 αλλά οι «πράσινοι» χάρη σε καθοριστικούς πόντους από τον Διαμαντίδη, ο οποίος είχε φορτωθεί με 4 φάουλ, κατάφεραν στο 34ο λεπτό να κάνουν το +10 (52-62) και να πάρουν σημαντική «ανάσα». Ο Λάνγκφορντ έμοιαζε να παλεύει μόνος του στην επίθεση των γηπεδούχων αλλά με πιεστική άμυνα κατάφεραν στο 39’ να μειώσουν 60-64 και το ματς πήρε «φωτιά». Με ένα τρίποντο του Δέδα, ο ΠΑΟΚ έκανε το 65-67 στο 39’:52 ενώ ο Μαργαρίτης με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι έκανε το 68-68, στα 4’’ για την λήξη! Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τρίποντο στην εκπνοή της αναμέτρησης, έκανε το 68-71 και χάρισε την μεγάλη νίκη στην ομάδα του!

Δεκάλεπτα: 12-17, 27-33, 44-50, 68-71

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ