Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Όταν η Εθνική απέκλειε τον Ντρογκμπά και την παρέα του!

Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Ιουνίου του 2014, όταν η Εθνική Ελλάδος νικούσε με 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και περνούσε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε «μάχη» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να «μασήσει» από τους κορυφαίους παίκτες που είχε η αντίπαλος στο ρόστερ της.

Από την αρχή του παιχνιδιού οι παίκτες της γαλανόλευκης έκαναν ό,τι μπορούσαν μέσα στο γήπεδο και κανένας δεν υστέρησε, με τον Φερνάντο Σάντος να τους οδηγεί με μαεστρία από τον πάγκο.

Ο Ανδρέας Σάμαρης ήταν αυτός που έβαλε μπροστά στο σκορ την Εθνική στο 42’. Ωστόσο, ο Μπονί στο 74’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με καρδιές να «σπάνε» και την αγωνία να κορυφώνεται στο μέγιστο.

Τα πάντα, όμως, σταμάτησαν στο 93ο λεπτό, όταν ο Γιώργος Σαμαράς κέρδισε πέναλτι και έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα.

Ο Έλληνας επιθετικός πήρε μία βαθιά ανάσα και χωρίς να το σκεφτεί πολύ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την εθνική μας ομάδας στην επόμενη φάση του Μουντιάλ του 2014.

Ελλάδα: Καρνέζης (24′ Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (78′ Γκέκας), Κονέ (12′ Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Μποκά, Κολό Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61′ Μπονί), Ζερβίνιο (83′ Σιό), Ντρογκμπά (78′ Ντιομαντέ), Οριέ, Γιαγιά Τουρέ, Σερεΐ, Μπαμπά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ