Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Μας είχαν κλέψει τον τίτλο»: Ποιος πρώην «πράσινος» το δήλωσε; (photo)

Ήρθε στον Παναθηναϊκό την περίοδο των… παχιών αγελάδων, για να γίνει η «κολόνα» της ομάδας στην οπισθοφυλακή.

Η εποχή της πολυμετοχικότητας πέρασε ανεπιστρεπτί, όπως και η θητεία του ίδιου.

Ο λόγος για τον Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος από το 2009 έως το 2012, διακρίθηκε με τα «πράσινα» αποτελώντας μία αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν.

Ο Γάλλος αμυντικός (με καταγωγή από το Μάλι), που δεν ξεχνάει το «τριφύλλι», μίλησε στην ιστοσελίδα «sdna» για τις αναμνήσεις του από τις μονομαχίες κόντρα στον Ολυμπιακό.

– Έχουν περάσει τρία χρόνια από την στιγμή που έφυγες από την Ελλάδα. Τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ακόμα ενεργά στην μνήμη σου;

«Πως να ξεχάσω αυτά τα ματς; Ήταν τα παιχνίδια τα οποία περιμέναμε όλη την χρονιά. Συχνά τα προηγούμενα βράδια δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε από την ένταση και την αγωνία. Πάντα ήταν τα ματς που έκριναν τίτλους».

– Ποιο είναι το ματς / στιγμή από παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που αρνείσαι να ξεχάσεις;

«Δεν μπορώ ακόμα με τίποτα να ξεχάσω εκείνο το ματς στο «Καραϊσκάκης», όπου μας έκλεψαν τον τίτλο. Εκείνο το παιχνίδι ήταν συνώνυμο μιας μεγάλης ευκαιρίας να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα, το θυμάμαι πολύ καλά πως τα σφυρίγματα μας έκλεψαν μία καθαρή νίκη. Θυμάμαι επίσης την επίθεση που δεχθήκαμε μετά, ήταν μία κατάσταση πολύ εκφοβιστική, η οποία μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό.».

– Μπορείς να συγκρίνεις αυτό το ντέρμπι με κάποιο άλλο στην Ευρώπη ή τον υπόλοιπο κόσμο;

«Με τίποτα. Νιώθω ότι δεν μπορεί αυτό το ντέρμπι με συγκριθεί με κάποιο άλλο στην Ευρώπη. Είναι τόσο μεγάλος ο φανατισμός, τόσο μεγάλη η ένταση και ο τρόπος που εκδηλώνεται μέσα στο γήπεδο, που δεν μπορώ να βρω κάτι παρόμοιο σε όλη την Ευρώπη. Είναι κάτι το απίστευτο κάτι το μοναδικό.».

– Έχεις ακόμα επαφή με τον Παναθηναϊκό; Παρακολουθείς νέα του; Θα ήθελες να δώσεις ένα μήνυμα ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό μέσω του διαδικτύου. Είμαι ακόμα οπαδός του. Ξέρω ότι φέτος κάνει μία σοβαρή προσπάθεια να σταθεί ξανά στα πόδια του και το γεγονός ότι διεκδικεί το πρωτάθλημα δείχνει ότι υπάρχει μία σοβαρή προσπάθεια ανοικοδόμησης που με χαροποιεί. Υπάρχουν εκεί ακόμα παίκτες που ήταν στην ομάδα και παίζαμε μαζί όπως ο Σωτήρης (σ.σ. Νίνης), ο Μαυρίας. Θέλω να τους ευχηθώ καλή τύχη. Μπορούνε να κερδίσουνε τον Ολυμπιακό και να πάρουν το πρωτάθλημα. Εγώ πιστεύω στις δυνατότητες τους. Μπορούνε να το κάνουνε. Επίσης θέλω να ευχηθώ ότι καλύτερο στον κόουτς Γιάννη (σ.σ. Αναστασίου) τον οποίο γνωρίζω και εκτιμώ πολύ προσωπικά.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ