Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μινχ: «Να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στο ντέρμπι»

Συνδέθηκε όσο λίγοι ξένοι με τον Παναθηναϊκό, ενώ έφτασε να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του «τριφυλλιού».

Ο Μάρκους Μιχν, περί ου ο λόγος, αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους αριστερούς οπισθοφύλακες και δέθηκε με την «πράσινη» φανέλα.

Ο Γερμανός παλαίμαχος μπακ μίλησε στην ιστοσελίδα «gazzetta.gr» για το επικείμενο ντέρμπι «αιωνίων», τονίζοντας πως οι παίκτες των “πρασίνων” οφείλουν να “ματώσουν” στο γήπεδο. 

«Σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεσαι πάνω απ’ όλα καθαρό μυαλό και ψυχραιμία. Το κίνητρο για νίκη πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε τέτοια ντέρμπι. Δεν θα πρέπει να σε καμία περίπτωση οι ποδοσφαιριστές να απαντήσουν σε προκλήσεις και να χάσουν την ψυχραιμία τους… Οφείλουν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι! Μια ομάδα χρειάζεται δυνατούς και ψύχραιμους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να δώσουν όλοι το 110% απέναντι στον Ολυμπιακό γιατί είναι το σημαντικότερο παιχνίδι. Σε αυτό το ντέρμπι οφείλεις πάντα να δίνεις ό,τι έχεις και δεν έχεις… Να φεύγεις χωρίς δυνάμεις από το γήπεδο», ήταν τα λόγια του.

Ερωτηθείς αν παρακολουθεί τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια κι αν θεωρεί ότι είναι αναστρέψιμη η διαφορά των 6 βαθμών, αποκρίθηκε:

«Δεν έχω χρόνο για να δω τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού λόγω των υποχρεώσεών μου, αλλά οι 6 βαθμοί της διαφοράς από την κορυφή εννοείται ότι μπορεί να καλυφθεί. Για γίνει όμως αυτό και ο Παναθηναϊκός να ελπίζει και να τα δώσει όλα, πρέπει πρώτα να νικήσει τον Ολυμπιακό και να μειώσει…».

Όσο για την σχέση του με τον κόσμο της ομάδας, τόνισε:

«Στον Παναθηναϊκό και με τους οπαδούς του, πέρασα τις καλύτερες μέρες της καριέρας μου και της ζωής μου. Είχα και έχω εκπληκτική σχέση με τους οπαδούς και τους αγαπάω, όπως με αγαπούν. Ειδικά με αυτούς από το Ζωγράφου είχαμε ιδιαίτερο δεσμό! Ξέρω ότι έχουν δει πολλά τα τελευταία χρόνια, ότι η ομάδα δεν έχει πάρει πρωτάθλημα αρκετά χρόνια, όμως πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν με όλη τους τη δύναμη τον Παναθηναϊκό. Σας παρακαλώ, μείνετε κοντά σε αυτό τον υπέροχο σύλλογο! Ο καιρός έχει γυρίσματα…».

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε για το κυριακάτικο ντέρμπι:

«Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό ματς, με το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ