Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η προθεσμία του ΝΒΑ προς τους παίκτες που δεν θέλουν να παίξουν και οι κανόνες για τον κορονοϊό

Το ΝΒΑ γνωστοποίησε στην Ένωση Παικτών και στις ομάδες το πλάνο του όσον αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Ορλάντο.

Ο δημοσιογράφος Σαμς Σαράνια μεταφέρει αρκετές λεπτομέρειες για το πλάνο του ΝΒΑ, το οποίο δίνει προθεσμία μέχρι τις 24 Ιουνίου στους παίκτες, που δεν θέλουν να παίξουν, να το δηλώσουν στις ομάδες τους.

Όσον αφορά διάφορους κανόνες για τον κορονοϊό, όποιος παίκτης ή μέλος ομάδας φύγει χωρίς άδεια από το Ορλάντο, θα υποβληθεί σε καραντίνα 10-14 ημερών, αλλά και σε απαραίτητες εξετάσεις, ενώ θα υπάρξει και μείωση συμβολαίου ανάλογα με τα παιχνίδια που θα χάσει.

Στον αγωνιστικό χώρο θα υπάρχουν δύο σειρές καθισμάτων για κάθε ομάδα. Στην πρώτη σειρά θα είναι ο προπονητής και οι παίκτες, οι οποίοι δεν είναι υποχρεωτικό να φοράνε μάσκα. Στη δεύτερη σειρά θα είναι το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες που θα έχουν «κοπεί» από την αποστολή, οι οποίοι υποχρεωτικά θα φοράνε μάσκα.

Αν κάποιος παραβιάσει τους κανόνες για τον Covid-19, θα υπάρχει τιμωρία προστίμου, ποινή αποκλεισμού από αγώνες ή ακόμα και απομάκρυνση από το Ορλάντο.

Το ΝΒΑ θα δημιουργήσει επίσης μία ανώνυμη τηλεφωνική γραμμή, όπου θα μπορεί ο καθένας να καταγγείλει πιθανές παραβιάσεις του ιατρικού πρωτοκόλλου.

Οι παίκτες θα έχουν την δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να φοράνε ένα δαχτυλίδι, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των πρώτων συμπτωμάτων του κορονοϊού, ενώ θα παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σώματος, αλλά και τους χτύπους της καρδιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ