Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με Προμηθέα, αλλά χωρίς Άρη η λίστα των ομάδων του EuroCup

Το EuroCup της νέας σεζόν θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου με τη regular season, ενώ οι αγώνες του top-16 θα διεξαχθούν από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και οι τελικοί, με τη σεζόν να ολοκληρώνεται στις 14 Απριλίου.

Η τελική λίστα των ομάδων περιλαμβάνει μόνο τον Προμηθέα Πάτρας από ελληνικής πλευράς, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα συμμετοχής του Άρη.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα χωριστούν αρχικά σε 4 ομίλους των 6 ομάδων: Προμηθέας Πάτρας (Ελλάδα), Μονακό, Μπουργκ, Παρί Λεβαλουά, Μετροπολιτέν 92 (Γαλλία), Μπαχτσέσεχιρ, Μπούρσασπορ (Τουρκία), Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Τσεντεβίτα-Ολύμπια (Σλοβενία), Φρανκφούρτη, Ουλμ (Γερμανία), Αντβέρμπ (Βέλγιο), Μπρέσια, Βενέτσια, Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Γκραν Κανάρια, Μπανταλόνα, Ανδόρα, Μάλαγα (Ισπανια), Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ούνιξ Καζάν (Ρωσία), Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ), Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία).

Όσον αφορά τον Άρη, καλείται να αποφασίσει για το αν θα αγωνιστεί στο BCL, ξεκινώντας από την προκριματική φάση ή στο FIBA Europe Cup που αποτελεί υποδεέστερη διοργάνωση.

Στην πρώτη περίπτωση, θα έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, καθώς θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο καλύτερων ομάδων, ενώ στη δεύτερη διοργάνωση θα έχει εγγυημένη θέση στους ομίλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ