Μετάβαση στο περιεχόμενο

NBA: Συζητήθηκε αποχή από τους αγώνες του Ορλάντο στη σύσκεψη 80 παικτών!

Όλοι έχουν μείνει με την αίσθηση ότι το NBA θα τελειώσει, έστω και με ένα πρωτότυπο σύστημα διεξαγωγής για φέτος, λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, 80 παίκτες συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη και συζήτησαν ακόμα και το ενδεχόμενο της αποχής!

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Παικτών, Κρις Πολ και Κάιρι Ίρβινγκ αντίστοιχα.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, ο κύριος λόγος που συζητήθηκε η αποχή ήταν λόγω του φαινομένου του ρατσισμού που έχει ανακύψει στην επικαιρότητα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. 

«Δεν είμαι υπέρ της παρουσίας μας στο Ορλάντο. Κάτι μου… μυρίζει εδώ. Και να μην θέλουμε να το παραδεχθούν, οι Αφροαμερικανοί γινόμαστε στόχος κάθε μέρα, από τη στιγμή που θα ξυπνήσουμε. Είμαι έτοιμος να τα θυσιάσω όλα για την κοινωνική αλλαγή», ανέφερε ο Ίρβινγκ.

Σε ό,τι αφορά την τελική φάση στο Ορλάντο, το προεδρείο της Ένωσης Παικτών εξήγησε τι σημαίνει η γενικευμένη αποχή και τις μειώσεις που θα επιφέρει στις αποδοχές των μπασκετμπολιστών.

Ο Καρμέλο Άντονι έκανε πρόταση προς τους 80 παίκτες που συμμετείχαν στην σύσκεψη για δωρεά 25.000 δολαρίων, ώστε να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ