Μετάβαση στο περιεχόμενο

Moto GP: Στις 19 Ιουλίου ξεκινάει η σεζόν – Το πρόγραμμα των αγώνων (ΦΩΤΟ)

Η Dorna ανακοίνωσε το νέο ημερολόγιο του Moto GP μετά τις επαφές της με διοργανωτές, υπουργεία και φορείς κάθε χώρας που θα φιλοξενήσει τελικά αγώνα του θεσμού για το 2020.

Το νέο ημερολόγιο ξεκινά στις 19 Ιουλίου, όπως αναμενόταν, ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει 13 αγώνες στην Ευρώπη, με την προοπτική να διοργανωθούν άλλοι 4 αγώνες εκτός Ευρώπης μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Στην Ευρώπη θα φιλοξενήσουν αγώνες 8 διαφορετικές πίστες, ενώ 4 από αυτές θα φιλοξενήσουν δύο αγώνες με διαφορετική ονομασία σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα.

Στις 19 και στις 26 Ιουλίου θα γίνουν αγώνες στη Jerez. Ακολουθεί ένα κενό Σαββατοκύριακο και στις 9 Αυγούστου θα γίνει ο αγώνας του Brno. Τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα (16 και 23 Αυγούστου) θα γίνουν δύο αγώνες στο Red Bull Ring στην Αυστρία.

Ακολουθεί κενό δύο εβδομάδων για να γίνουν οι δύο συνεχόμενοι αγώνες στο Misano στις 13 και 20 Σεπτεμβρίου. Το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί ο αγώνας της Barcelona.

Ένα Σαββατοκύριακο κενό και ακολουθεί ο αγώνας του Le Mans που τελικά θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου. Τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα, δύο αγώνες στην Aragon, ένα Σαββατοκύριακο κενό και δύο συνεχόμενοι αγώνες, οι τελευταίοι στην Ευρώπη, θα φιλοξενηθούν στη Βαλένθια.

Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα ανακοινωθεί αν γίνουν τελικά αγώνες εκτός Ευρώπης, σε ποιες χώρες και σε ποιες ημερομηνίες. Το αρχικό πλάνο είναι από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου να γίνουν αγώνες σε ΗΠΑ, Αργεντινή, Ταϊλάνδη και Μαλαισία.

Ξεκίνημα, λοιπόν, στις 19 Ιουλίου και ολοκλήρωση στις 15 Νοεμβρίου με 13 αγώνες στην Ευρώπη και αν τελικά το Moto GP ταξιδέψει εκτός Ευρώπης, αναμένεται να γίνουν συνολικά 17 αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ