Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σοκάρει η εξομολόγηση παίκτη της Premier League: «Στην Αγγλία άμα είσαι μαύρος νομίζουν ότι είσαι ποδοσφαιριστής, ράπερ ή έμπορος ναρκωτικών»

Συγκλονίζει με την εξομολόγησή του στην εφημερίδα «Guardian» ο Αντρέ Γκρέι, ο οποίος, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, τονίζει ότι τα φαινόμενα ρατσισμού αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς του στην Αγγλία.

Αναλυτικά όσα είπε ο επιθετικός της Γουότφορντ:

«Δεν αφορά μόνο τον Τζορτζ Φλόιντ και τη βαρβαρότητα που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για το τι συμβαίνει στην Αγγλία και στον υπόλοιπο κόσμο. Αισθάνομαι τυχερός που δεν έχουμε οπλισμένους αστυνομικούς στους δρόμους, επειδή μας έχουν κολλήσει στερεότυπα και κρινόμαστε από αστυνομικούς και εδώ, όπως ακριβώς στις ΗΠΑ.

Δεν μπορώ ούτε να μετρήσω πόσες φορές έχω κρατηθεί ή έχω κάνει στην άκρη του δρόμου για να μου κάνουν έλεγχο. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχω πάει σε μία ομάδα και δεν με έχει δεχθεί. Πόσες φορές ένας αστυνομικός με ακολουθεί μέσα σε ένα κατάστημα.

Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές κάποιος με ρώτησε αν είμαι ποδοσφαιριστής, γιατί βγήκα από ένα ωραίο αυτοκίνητο. Κοιτάξτε, στο τέλος της ημέρας είμαι τρία άτομα σε αυτή τη χώρα: Ποδοσφαιριστής, ράπερ ή έμπορος ναρκωτικών. Έτσι είναι τα πράγματα.

Οι πορείες και οι διαδηλώσεις στη Μεγάλη Βρετανία δεν είναι μόνο για την αστυνομική βαρβαρότητα στην Αμερική, αλλά και για εδώ και το Παρίσι και όλο τον κόσμο. Είναι λόγω του συστηματικού ρατσισμού που υπάρχει παντού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ