Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σίλβερ: «Να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο»

«Η έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη μορφή επανεκκίνησης είναι ένα απαραίτητο βήμα προς την επανάληψη της σεζόν του ΝΒΑ», δήλωσε ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ.

Το Δ.Σ. του ΝΒΑ με ψήφους 29-1 (οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς ψήφισαν κατά) ενέκρινε χθες το σχέδιο επανεκκίνησης της σεζόν στο Ορλάντο (Disney World), πρόταση που καλεί κάθε μία από τις 22 ομάδες να παίξουν 8 αγώνες κανονικής περιόδου από τις 31 Ιουλίου, με την τελευταία πιθανή ημερομηνία για το Game 7 των τελικών του ΝΒΑ να είναι στις 12 Οκτωβρίου.

«Ενώ η πανδημία του κορονοϊού παρουσιάζει τεράστιες προκλήσεις, ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο, βάσει αυστηρών πρωτοκόλλων που τώρα ολοκληρώνονται με αξιωματούχους δημόσιας υγείας και ιατρικούς εμπειρογνώμονες.

Αναγνωρίζουμε επίσης ότι καθώς ετοιμάζουμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι, η κοινωνία μας συνεχίζει να βιώνει τις πρόσφατες τραγωδίες φυλετικής βίας και αδικίας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις ομάδες και τους παίκτες μας για να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα με πολύ πραγματικούς και συγκεκριμένους τρόπους», πρόσθεσε ο Σίλβερ.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με σχέδιο, το εφετινό draft θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ