Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοντά σε Ενομπακάρε η ΑΕΚ!

Ο Μπράιτ Ενομπακάρε είναι ο μεσοεπιθετικός στον οποίο έχει εστιάσει τον τελευταίο καιρό η ΑΕΚ και έχει φτάσει κοντά στην απόκτησή του!

Ο 22χρονος Νιγηριανός με αγγλικό διαβατήριο ποδοσφαιριστής έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά και όχι μόνο στο Νησί, αφού προέρχεται από τις Ακαδημίες της Γουλβς.

Είναι διεθνής με την U23 της Νιγηρίας και από τα μέσα Μαΐου είναι ελεύθερος, αφού το συμβόλαιό του έληγε στο τέλος της σεζόν, αλλά πήρε νωρίτερα την ελευθέρας του από τη Γουλβς.

Ο Ενομπακάρε προέκυψε στη ζωή της ΑΕΚ πριν περίπου 20 μέρες, όταν έριξε το όνομά του στο τραπέζι ο Μάσιμο Καρέρα.

Στον Ιταλό προπονητή του δικέφαλου ειπώθηκε από τον αρχισκάουτερ του τιμ του Αντόνιο Κόντε που τη διετία 2016-2018 ήταν στην Τσέλσι και είχε «φάκελο» για δεκάδες παίκτες που είχαν ξεχωρίσει εκείνο το διάστημα.

Ο Ενομπακάρε το 2015 πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα της Γουλβς και θεωρήθηκε παίκτης-αποκάλυψη για την αγγλική ομάδα τη σεζόν 2017-18, όταν και είχε 21 συμμετοχές στην Championship σε ηλικία 19 ετών.

Τότε μπήκε στο «κομπιούτερ» του τιμ του Κόντε, αλλά η εξέλιξή του δεν ήταν η αναμενόμενη και δεν πήρε τις ευκαιρίες που περίμενε στον σύλλογο που τον ανέδειξε.

Περίμενε ότι θα είναι στα πλάνα της ομάδας και στην Premier League, αλλά με την αλλαγή φιλοσοφίας και το μάνατζμεντ της Γουλβς από τον Ζόρζε Μέντες τα πράγματα άλλαξαν με τον ερχομό πολλών κυρίως ξένων παικτών.

Από το καλοκαίρι του 2018 έως και τα μέσα Μαΐου, που λύθηκε το συμβόλαιό του, έχει παραχωρηθεί τρεις φορές δανεικός (Κιλμάρνοκ, Κόβεντρι, Γουίγκαν), έχοντας μέτριες επιδόσεις.

Με τη φανέλα της Γουλβς την τριετία 2015-2018 είχε 77 συμμετοχές, 12 γκολ και 5 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2018 παραχωρήθηκε δανεικός στην Κίλμαροκ -πρώτη κατηγορία Σκωτίας- (18 συμμετοχές, 6 γκολ, 3 ασίστ), ενώ τον Γενάρη του 2019 επέστρεψε στην Αγγλία και δόθηκε δανεικός στην Κόβεντρι -τρίτη κατηγορία Αγγλίας- (6 συμμετοχές).

Το καλοκαίρι του 2019 δόθηκε στη Γουίγκαν -δεύτερη κατηγορία Αγγλίας-, αλλά έγραψε μόλις 3 συμμετοχές και τον Γενάρη επέστρεψε στην Γουλβς, μένοντας ελεύθερος τον περασμένο μήνα.

Ο Ενομπακάρε είναι σε καθοδική πορεία τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά τόσο ο Καρέρα όσο και οι άνθρωποι της ΑΕΚ που τον μελέτησαν σε βάθος τριετίας εκτιμούν πως μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό «λαβράκι».

Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, αλλά μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης.

Ακριβώς δηλαδή αυτό που έψαχνε ο Καρέρα, άλλον ένα ποιοτικό μεσοεπιθετικό και επειδή η Ένωση έχει πληθώρα ποδοσφαιριστών σε αυτές τις θέσεις, θεωρεί πως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει να επανεκκινήσει την καριέρα ενός παίκτη που έχει «δημιουργηθεί» στις Ακαδημίες της Γουλβς και είναι ελεύθερος σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε ως βασικός στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής U23 του 2019 (8-22 Νοεμβρίου) με την εθνική ομάδα της γενέτειράς του.

Στα παιχνίδια του εν λόγω τουρνουά αγωνίστηκε και στα δύο ματς αριστερά στην επίθεση στο 4-3-3. Είναι δυνατός, αλλά και τεχνίτης παίκτης.

Τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν γρήγορα, αφού η ΑΕΚ ασχολείται εδώ και μέρες με τον παίκτη, προσπαθώντας να «νικήσει» τον ανταγωνισμό. Κυριότερος αντίπαλος η τουρκική Μπεσίκτας, αλλά στην Ένωση αισιοδοξούν ότι σύντομα θα καταφέρουν να αποσπάσουν την υπογραφή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ