Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΝΤΕΟ: Πέρασαν 15 χρόνια από την μυθική νύχτα της Λίβερπουλ στην Πόλη

Έχει περάσει πλέον στη σφαίρα του… μυθικού. Σαν σήμερα ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης κρινόταν στην Κωνσταντινούπολη, στο Ατατούρκ, αλλά εκείνο το βράδυ της 25ης Μαΐου του 2005 οι μοίρες είχαν κέφια.

Η Λίβερπουλ από τον απόλυτο εφιάλτη του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στη Μίλαν, έζησε το όνειρο και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης με τον πιο εμφατικό τρόπο!

Μαλντίνι και Κρέσπο (2) είχαν διαμορφώσει το 3-0 από το πρώτο μέρος με εικόνα που πραγματικά ποτέ κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ θα κατάφερνε να επιστρέψει. Κι όμως. Ακούγοντας το «You’ll never walk alone» από τους οπαδούς στο ημίχρονο, οι παίκτες της Λίβερπουλ βγήκαν ξανά στο γήπεδο για να τα παίξουν όλα για όλα. 

Και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο και με αρκετή δόση τύχης. Από την κεφαλιά του Τζέραρντ και το σύνθημα προς όλους για την αντεπίθεση, στο γκολ μακρινό σουτ του αφανή ήρωα, Σμίτσερ και το γκολ του Τσάμπι Αλόνσο με τη διπλή προσπάθεια από το πέναλτι και το 3-3 που είχε προκαλέσει παροξυσμό. Τρία γκολ σε έξι λεπτά στη μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών σε τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης! 

Στην παράταση και τα πέναλτι ανέλαβε δράση ο Γέρζι Ντούντεκ και η Λίβερπουλ με το 3-2 από την άσπρη βούλα αναρριχήθηκε για 5η φορά στα χρόνια ύπαρξής της στην απόλυτη κορυφή! 

Μίλαν (Αντσελότι): Ντίντα, Καφού, Σταμ, Νέστα, Μαλντίνι, Πίρλο, Γκατούζο (112’ Ρούι Κόστα), Ζέεντορφ (86’ Σερζίνιο), Κακά, Σεβτσένκο, Κρέσπο (85’ Τόμασον)

Λίβερπουλ (Μπενίτεθ): Ντούντεκ, Φίναν (46’ Χάμαν), Κάραγκερ, Χίπια, Τραορέ, Τσάμπι Αλόνσο, Λουίς Γκαρσία, Τζέραρντ, Ρίισε, Κίουελ (23’ Σμίτσερ), Μπάρος (85’ Σισέ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ