Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΝΒΑ: Σκέψεις για παιχνίδια με κόσμο τη νέα σεζόν

Το ΝΒΑ μπορεί να προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση της τρέχουσας σεζόν, με την τελική απόφαση να αναμένεται μέσα σε διάστημα ενός μήνα, όμως υπάρχουν σκέψεις ήδη για τη σεζόν 2020-21.

Η λίγκα, λοιπόν, εξετάζει τη δυνατότητα να υπάρχουν θεατές στα παιχνίδια, αλλά με σοβαρούς περιορισμούς της τάξεως του 15 έως 20% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Εφόσον το σχέδιο υλοποιηθεί, θα μπορούσε να είναι ένα από τα πρώτα πρωταθλήματα στον κόσμο με θεατές. Μία υπόθεση που ανέφερε ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ στην πιο πρόσφατη συνάντησή του με τους παίκτες, σύμφωνα με το ESPN.

«Παιχνίδια χωρίς θεατές δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα για κάποιο χρονικό διάστημα. Ίσως κάποια στιγμή να φέρουμε μέρος των φιλάθλων που θα βρίσκονται σε απόσταση. Δεν θα υπάρξει εμβόλιο σύντομα, υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στις εξέδρες. Μπορεί να μην έχουμε 19.000 άτομα, αλλά γιατί όχι 5.000; Ή 8.000; Ποιος ξέρει εάν τα πρωτόκολλα δεν θα το επιτρέψουν», είπε.

Κατά μέσο όρο, το NBA έχει έσοδα από εισιτήρια 1,1 εκατομμύρια ευρώ για κάθε αγώνα στην κανονική διάρκεια και 1,8 εκατομμύρια για κάθε αγώνα πλέι οφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ