Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Φονική»… Ντόρτμουντ

Τα μέτρα στη Βεστφαλία ήταν αυστηρά με τις απολυμάνσεις, τις μάσκες αλλά και τις αποστάσεις στους πάγκους να δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Τα πάρτι εν μέσω πανδημίας δεν επιτρέπονται ωστόσο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ στο άδειο «Signal Induna Park» έδειξε πως δεν κατάλαβε πότε πέρασαν δύο μήνες από το τελευταίο της επίσημο παιχνίδι και διέλυσε την Σάλκε με 4-0.

Στην αναμέτρηση η Σάλκε… σώθηκε από το VAR, καθώς έδειξε πως δεν υπάρχει κανένα πέναλτι σε χέρι παίκτη της μόλις στο 12ο λεπτό ενώ, οι γηπεδούχοι είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Καλιγκιούρι από κοντά (27′) να μην μπορεί να νικήσει τον Μπούρκι. 

Από την ευκαιρία του Γερμανού και μετά το ντέρμπι μετατράπηκε σε έναν μονόλογο των γηπεδούχων. Στο 30ο λεπτό η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ με τους Μπραντ, Αζάρ να συνδυάζονται τρομερά και τον Χάαλαντ να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα ωστόσο να πανηγυρίζει σε απόσταση από τους συμπαίκτες του. Στην εκπνοή του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη με τον Γκερέιρο να εκμεταλλεύεται την πάσα του -εξαιρετικού- Μπραντ για το 2-0.

Το… μαρτύριο για τους φιλοξενούμενους συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, ο Αζάρ που μπήκε στην ενδεκάδα μετά από τον τραυματισμό του Ρέινα στο ζέσταμα, βρέθηκε σε μεγάλη μέρα (μαζί με τον Μπραντ) και μετά την ασίστ στο 1-0, ήταν αυτός που πέτυχε το 3-0 μετά από εξαιρετική αντεπίθεση (48′). 

Ο Πορτογάλος μπακ των «βεστφαλών», Ράφαελ Γκερέιρο, έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο 63ο λεπτό αφού μετά από συνεργασία με τον Χάαλαντ πλάσαρε με το εξωτερικό αλά Κουαρέσμα τον Σούμπερτ για το τελικό 4-0 και το θρίαμβο των γηπεδούχων στο ντέρμπι.

Έτσι η Ντόρτμουντ ανέβηκε στην 2η θέση και το -1 από την πρώτη Μπάγερν Μονάχου που αντιμετωπίζει αύριο την Ουνιόν Βερολίνου.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Ακινζί, Χούμελς, Πίστσεκ, Γκερέιρο (87’ Σμέλτσερ), Χακίμι, Νταούντ (87’ Γκέτσε), Ντιλέινι (68’ Μπαλέρδι), Αζάρ (79’ Σάντσο), Μπραντ, Χάαλαντ

Σάλκε (Ντέιβιντ Βάγκνερ): Σούμπερτ, Οτσίπκα, Νάστασιτς, Τοντιμπό (46’ Μπούργκσταλερ), Σανέ, Κένι (87’ Μπέκερ), Καλιτζούρι (76’ Μιράντα), Σερντάρ (74’ Σεπφ), Χαρίτ, ΜακΚένι, Ραμάν (46’ Ματόντο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ