Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στέλνει φάκελο στον Γεραπετρίτη ο Άρης – Αυτά είναι τα επιχειρήματά του

Η τηλεδιάσκεψη με τον Γιώργο Γεραπετρίτη άφησε θετικό πρόσημο στους συμμετέχοντες, δηλαδή τον Θόδωρο Καρυπίδη και τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Αρη Λευτέρη Αρβανίτη. Ο υπουργός Επικρατείας που τυγχάνει να είναι και συνταγματολόγος, έδειξε ενημερωμένος αλλά και θετικός στο να βοηθήσει όσο του επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλος και τα πλαίσια της νομιμότητας ασφαλώς.

Ενημερώθηκε ενδελεχώς από τους δυο άνδρες για το πως έχει ακριβώς το θέμα του Άρη και τους ζήτησε άμεσα να του ετοιμάσουν ένα πλήρη φάκελο της υπόθεσης για να γνωρίζει όλες τις πτυχές και να τον αξιοποιήσει στις επαφές που θα έχει με τον αντιπρόεδρο της ΦΙΦΑ. 

Την σύνταξή του ανέλαβε το νομικό τμήμα της ΠΑΕ που θα το έχει έτοιμο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε αυτόν θα συμπεριληφθούν όλες οι περιπτώσεις των ελληνικών ομάδων που ακολούθησαν την ίδια πτωχευτική διαδικασία με τον Άρη τα προηγούμενα χρόνια (ΑΕΚ, ΑΕΛ), η υπόθεση της Πάρμα που είναι και… φρέσκια και ίσως αποτελέσει οδηγό, καθώς και όλη η νομική επιχειρηματολογία που έχει ετοιμάσει ο Αρης ενόψει της προσφυγής του στο CAS, αφού μην ξεχνάμε υπάρχει και η δεύτερη ποινή λόγω Ντούρμισάι που μάλιστα αφορά καθολική απαγόρευση μεταγραφών.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετέφερε στους ανθρώπους του Άρη ότι το αργότερο ως τα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το μνημόνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου με την ΦΙΦΑ και μένει να φανεί με ποιο τρόπο θα μπορέσει σε αυτό να συμπεριληφθεί και το θέμα του Αρη. 

Αναγνώρισε και ο ίδιος βέβαια ότι η ποινή για τις τελεσίδικες αποφάσεις για Σιστόν, Ούμπιντες και Ποργίγια δεν είναι εύκολο να απαλειφθεί αλλά υποσχέθηκε να συζητήσει με τον αντιπρόεδρο της ΦΙΦΑ, Στάνλει Κλάρκ την πιθανότητα αναψηλάφησης των υποθέσεων με βάση τα στοιχεία που θα προσκομίσει.

Αυτό που ενδιαφέρει τον Άρη και το μετέφεραν στον Υπουργό είναι, ανεξάρτητα από την πρώτη ποινή και τι θα γίνει με αυτή, έχει σημασία, κάθε προσφυγή ποδοσφαιριστή του Άρη από εδώ και πέρα, που αφορά την παλιά ΠΑΕ, να μην υποχρεώνει την σημερινή να επωμίζεται το οικονομικό βάρος. 

Ο λόγος που το ζήτησε αυτό η πλευρά του Άρη είναι γιατί ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι και κάποιοι άλλοι “πρώην” έχουν ξεκινήσει την διαδικασία προσφυγής στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και υπάρχει κίνδυνος να εκτροχιαστεί εντελώς ο Άρης οικονομικά εφόσον η ΦΙΦΑ δεν δεχθεί ότι εθνικό δίκαιο υπερισχύει και ότι οι δυο ΠΑΕ δεν αποτελούν συνέχεια η μία της άλλης. 

Στα σημαντικά της διάσκεψης ήταν και η παρουσία του Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού που είναι κι αυτός νομικός και θα ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ