Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Φρένο» στην επανέναρξη της Premier League από τον δήμαρχο του Λονδίνου – Αρνητική και η στάση των παικτών

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, είναι αντίθετος με την επανέναρξη της Premier League, τη στιγμή που στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζονται οι πολλοί θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπός του στην «Evening Standard», λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Σαντίκ είναι πολύ πρόθυμος να ξαναρχίσει η Premier League και ο επαγγελματικός αθλητισμός. Ωστόσο, με τη χώρα να βρίσκεται ακόμα μέσα στην κρίση της πανδημίας και εκατοντάδες ανθρώπους να πεθαίνουν καθημερινά, πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για την επανέναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Ως οπαδός της Λίβερπουλ, ο Σαντίκ φυσικά θέλει να επιστρέψει η Premie League, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν είναι ασφαλές και δεν μπορεί να επιβαρύνει περισσότερο τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Το σχέδιο επανεκκίνησης του αγγλικού πρωταθλήματος συναντά εμπόδια και από τη στάση των παικτών που εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», τα αστέρια της Premier League προειδοποίησαν τους συλλόγους τους ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να προπονηθούν τη Δευτέρα (18/5), λόγω του φόβου για τον κορονοϊό.

Οι αρχηγοί των 20 συλλόγων πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους υπευθύνους για το πρωτάθλημα, την Ένωση Παικτών (PFA /Professional Footballers ‘Association) και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ώστε να ληφθούν μέτρα στη διαδικασία της επιστροφής στην δράση.

Ωστόσο, οι παίκτες φέρονται να έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους στους παράγοντες των ομάδων τους. Αισθάνονται άβολα και ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να είναι ασφαλείς για να επιστρέψουν.

Αν και οι περισσότεροι είναι πιθανό να εμφανιστούν για προπόνηση, οι σύλλογοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις όπου οι παίκτες δεν είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν.

Ο διευθυντής της Άστον Βίλα, Ντιν Σμιθ παραδέχτηκε ότι οι «χωριάτες» ενδεχομένως να επιστρέψουν στις προπονήσεις χωρίς δύο από τους παίκτες τους. Ένας από αυτούς έχει άσθμα, ενώ ο άλλος ζει με ένα μέλος ευπαθούς ομάδας στην οικογένειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ