Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτός είναι ο λόγος που δεν προχωράει το πλάνο της επιστροφής του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Σημαντικές συνέπειες και στο θέμα της έδρας του Παναθηναϊκού φαίνεται πως θα έχει η κρίση του κορονοϊού ενόψει της νέας σεζόν.

Μέχρι πρότινος οι άνθρωποι του τριφυλλιού εξέταζαν σοβαρά το ενδεχόμενο της μετακόμισης στην ιστορική έδρα της ομάδας μετά το καλοκαίρι, έπειτα από δύο χρόνια στην Καλογρέζα.

Φαίνεται, όμως, πως η πανδημία αλλάζει τα δεδομένα.

Κι αυτό διότι ακόμα και η επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν να ξεκινήσει κανονικά, όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα, παρά τα όσα έχουν ως τώρα γίνει γνωστά και κάνουν λόγο για ισχύ του μέτρου αυτού ως και τον προσεχή Δεκέμβρη, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί σε όλη τη διάρκεια της επόμενης σεζόν.

Σε αυτό το σενάριο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Το πλάνο επιστροφής στη Λεωφόρο χάνει το σημαντικότερο ατού του που δεν είναι άλλο από την επιπλέον ώθηση που δίνουν στην ομάδα οι οπαδοί της.

Άπαξ δηλαδή και ο κόσμος σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει τους αγώνες, τότε δεν συντρέχει και άμεσος λόγος επιστροφής στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Άλλωστε, η αιτία που έκανε τους ανθρώπους του τριφυλλιού να σκεφτούν τόσο σοβαρά το σενάριο της επιστροφής ήταν το γεγονός πως στα περισσότερα ματς στη διάρκεια της φετινής σεζόν οι εξέδρες του ΟΑΚΑ είχαν εικόνα αγώνα… κεκλεισμένων των θυρών.

Τώρα, λοιπόν, που αυτό γίνεται μία πραγματικότητα για όλους, αλλάζουν και τα δεδομένα σχετικά με τη μετακόμιση.

Σημειώνεται πως για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να παίξει και πάλι στη Λεωφόρο, θα πρέπει να γίνουν κάποια έργα και να δαπανηθεί ένα σημαντικό ποσό. Θα χρειαστεί να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις, για παράδειγμα, στα αποδυτήρια και σε άλλους χώρους του γηπέδου.

Σε μία περίοδο, λοιπόν, που όλες οι ομάδες κοιτούν να περικόψουν έξοδα απ’ όπου αυτό είναι δυνατό, δεν φαντάζει πιθανό να δοθούν χρήματα για έναν τέτοιο σκοπό.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε και μία ακόμα παράμετρο. Σε περίπτωση που τελικώς το πλάνο της ΑΕΚ για μετακόμιση στη Ριζούπολη πάρει σάρκα και οστά, τότε σίγουρα θα μπορεί να γίνει και μία νέα διαπραγμάτευση από την πλευρά του Παναθηναϊκού με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου. Κι αυτό, διότι αν και οι πράσινοι αποχωρήσουν από αυτό, τότε σίγουρα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και για την εγκατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ