Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάθε μέρα στα γραφεία της ΑΕΚ ο Ίβιτς – Βλέπει παίκτες και προετοιμάζεται ενόψει καλοκαιριού

Πυρετωδώς δουλεύει ο Ίλια Ίβιτς, παρότι αγωνιστική δράση δεν υπάρχει. Κι αυτό, διότι τώρα έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο να γεμίσει τις εκθέσεις του με ποδοσφαιριστές.

Από τη μέρα που ανέλαβε εκείνος τα πράγματα στον σύλλογο έχουν αλλάξει πολλά και τα πάντα λειτουργούν βάσει προγράμματος. Έτσι, τώρα με την πανδημία ο Σέρβος εκμεταλλεύεται τον χρόνο που υπάρχει και βρίσκεται καθημερινά στα γραφεία της ΑΕΚ, βλέποντας παίκτες για να δημιουργήσει τη μεταγραφική του λίστα ενόψει καλοκαιριού.

Από εκεί κάνει τη δουλειά του δίχως την πίεση και το άγχος των αγώνων και της καθημερινότητας της δουλειάς του. Συγκεκριμένα, προετοιμάζεται καταλλήλως, βλέποντας ασταμάτητα βίντεο με ποδοσφαιριστές για να έχει εικόνα της αγοράς και των περιπτώσεων που ίσως ενδιαφέρουν την Ένωση προσεχώς.

Δεν αποκλείεται, άλλωστε, σε λίγο καιρό ο Ίβιτς να χρειαστεί να βρει λύσεις για το δεξί άκρο της άμυνας, το αριστερό, τα στόπερ, τον άξονα, τη θέση του αριστερού εξτρέμ, του περιφερειακού επιθετικού, αλλά και του φορ.

Κι αυτό διότι είναι πολλά τα ερωτήματα στην ΑΕΚ με δανεισμούς που τελειώνουν (Βράνιες, Σιμάνσκι, Αραούχο), πιθανές πωλήσεις και αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, ενώ υπάρχουν και συμβόλαια που λήγουν (Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κλωναρίδης).

Ο Σέρβος, πάντως, απέδειξε και το προηγούμενο διάστημα, με τις μεταγραφές που έγιναν και δεν… έγιναν, ότι έχει ανοίξει αγορές που μέχρι στιγμής δεν είχαν προσεγγίσει οι κιτρινόμαυροι και απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει συμφωνίες που είναι πολύ καλές για την ΑΕΚ.

Ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης κατανοεί ότι δεν μπορεί να προχωρήσει μόνο με επαφές στην ξένη αγορά, αλλά πρέπει να δει και την εγχώρια. Έτσι, με τους συνεργάτες του και συγκεκριμένα τον Φανούρη Γουνδουλάκη «σκανάρει» την ελληνική αγορά για περιπτώσεις καλών Ελλήνων ποδοσφαιριστών, είτε σε μικρή ηλικία ως επένδυση, είτε και σε μεγαλύτερη, αλλά παραγωγική ηλικία.

Παράλληλα, ο Ίβιτς πρέπει να βρει λύσεις και με τους δανεικούς που έχει δώσει η ΑΕΚ και την… βαραίνουν. Ο Σιμάο είναι δανεικός στη Χάποελ Μπερ Σεβά του Ισραήλ και ο Γιώργος Γιακουμάκης με τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο δανεικοί στην Γκόρνικ της Πολωνίας. Δύσκολα οι τρεις θα βρουν το καλοκαίρι χώρο στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ