Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η Super League 1 για το μέλλον του πρωταθλήματος

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει στις 4:00 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 1 και θα συζητήσει για το μέλλον του πρωταθλήματος.

Απόφαση δεν μπορεί να παρθεί, αφού η κατάσταση με την πανδημία είναι ρευστή. Αυτό που θα γίνει θα είναι μια συζήτηση και είναι πιθανό να οριστεί ημερομηνία για την έναρξη των αγώνων κατάταξης, με τον… αστερίσκο ότι θα υπάρχει το «οκ» από τις αρμόδιες αρχές της χώρας.

Η UEFA, άλλωστε, χθες αποφάσισε ουσιαστικά την παράταση της αγωνιστικής περιόδου μέχρι το τέλος του Ιουλίου, αδειάζοντας μέχρι τότε το καλεντάρι της, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, αφού σε αντίθετη περίπτωση οι οικονομικές ζημιές θα είναι τεράστιες.

Η απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είναι και ο λόγος που δεν θα έχει τύχη πρόταση που ενδεχομένως θα τεθεί για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Είναι πιθανό ακόμα να τεθεί και θέμα αναδιάρθρωσης με αύξηση των ομάδων σε 16 ή ακόμη και σε 18 για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, σενάριο που επίσης φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Με δεδομένο ότι πολύ δύσκολα θα γίνουν προπονήσεις μέχρι το τέλος του Απριλίου (μέχρι στιγμής υπάρχει απόφαση μέχρι τις 11/4 και θα δοθεί νέα παράταση) και ότι οι ομάδες θέλουν μία περίοδο μίνι προετοιμασίας περίπου 20 ημερών, η πιθανότερη ημερομηνία που θα τεθεί στο τραπέζι για έναρξη των αγώνων είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (30-31/5).

Το ενδεχόμενο η σέντρα να γίνει νωρίτερα (23-24/5), συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Επίσης, αναμένεται να τεθεί πρόταση για μείωση στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών την τρέχουσα περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ