Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζητήσεις ανάμεσα σε ΝΒΑ και Ένωση Παικτών για περικοπές μισθών

Σε συζητήσεις με την Ένωση Παικτών (NBPA) βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το NBA, προκειμένου να εξεταστεί το σενάριο για να παρακρατηθεί το 25% των μισθών των αθλητών σε περίπτωση που ακυρωθούν οι αγώνες που απομένουν.

Αυτή τη στιγμή οι παίκτες χάνουν το 1% του μισθού τους για κάθε αγώνα που ακυρώνεται, μιας και στο NBA υπάρχει κανονισμός που αφορά ανωτέρα βία. Κι αυτή τη στιγμή ο κορονοϊός ενεργοποιεί τον συγκεκριμένο κανονισμό.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, με την εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Παικτών, Μισέλ Ρόμπερτς και ένα γκρουπ νομικών εξετάζουν τρόπους με τους οποίους θα προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο ακύρωσης της χρονιάς και πώς θα επηρεάσει σε κάποιο ποσοστό τους μισθούς των αθλητών.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία του ΝΒΑ με την NBPA για το σενάριο του 25%, με την αρχή να γίνεται από τις πληρωμές της 15ης Απριλίου, τότε οι παίκτες θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά στο προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Βέβαια, με βάση τους κανονισμούς της CBA, μπορεί να ζητηθεί από τους παίκτες να επιστρέψουν μέρος του μισθού τους με βάση τα ακυρωθέντα παιχνίδια και τα χρήματα που κερδίζουν.

Ήδη ένα 10% των μισθών των παικτών παρακρατείται από τη λίγκα, η οποία λειτουργεί ως «μεσεγγυητής» και το ποσό μπορεί να φτάσει τα 380 εκατ. δολάρια, τα οποία μπορεί να επιστραφούν στις 30 ομάδες του ΝΒΑ μετά το τέλος της χρονιάς.

Εφόσον γίνει χρήση και της πράξης ανωτέρας βίας, το ποσό θα είναι μεγαλύτερο για τους συλλόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ