Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το σχέδιο και οι ημερομηνίες για τη Super League 1 και το Κύπελλο Ελλάδος

Αποφασισμένοι να επανεκκινήσουν και να τελειώσουν τη φετινή Super League 1 είναι οι παράγοντες των ομάδων, έστω κι αν αυτό χρειαστεί να γίνει δίχως τον κόσμο στις κερκίδες.

Αυτή θα είναι και η άποψη που θα επικρατήσει στην αυριανή (2/4, 16:00) τηλεδιάσκεψη που θα έχουν τα μέλη της λίγκας.

Μάλιστα, ήδη έχει καταρτιστεί ένα πρώτο σχέδιο για τις ημερομηνίες που είναι πιθανές για την επανέναρξη τόσο του πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου Ελλάδος, με το πλάνο να θέλει τις δύο διοργανώσεις έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 15 Ιουλίου.

Αρχικά οι ομάδες θα ενημερωθούν πως τα προπονητικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 30 Απριλίου.

Στην περίπτωση που στο τέλος του τρέχοντος μήνα έχουν μειωθεί τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και οι προπονήσεις αρχίσουν από τον επόμενο μήνα με την άδεια της Πολιτείας, τότε το πρώτο σενάριο είναι η πρεμιέρα των αγώνων να οριστεί για το διήμερο 23-24 Μαΐου.

Για κάποιους παράγοντες το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι εφικτό και θα επιμείνουν το πρωτάθλημα να αρχίσει και πάλι το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου, έτσι ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένες οι ομάδες τους.

Το πλάνο, πάντως, είναι να γίνουν και οι ημιτελικοί και ο τελικός Κυπέλλου μέσα σε ένα διάστημα περίπου 40 ημερών, ώστε μέσα Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα και να υπάρξει λίγος χρόνος για να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά, η Super League 1 έχει συμφωνήσει με τη Nova να γίνουν οι περισσότερες αγωνιστικές Σαββατοκύριακο και να υπάρξουν 2-3 μεσοβδόμαδα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα κριθεί αναλόγως με το πότε θα είναι σε θέση να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ