Μετάβαση στο περιεχόμενο

Και τυπικά μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού ο Αλαφούζος

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που επιβεβαιώνουν πως πλέον μεγαλομέτοχος είναι ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος.

Από τα ποσοστά που έγιναν γνωστά, προκύπτει ότι ο Mr. ΣΚΑΪ έχει πλέον στην κατοχή του ως προσωπικές μετοχές ένα ποσοστό που αγγίζει το 51.87%. Αυτή είναι και η μόνη ουσιαστική διαφορά σε σχέση με πέρυσι.

Και από τον ισολογισμό της περιόδου 2017-18 προέκυπτε ότι ο Αλαφούζος ήταν το απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ, όμως μεγαλομέτοχος ήταν η εταιρία συμφερόντων του εφοπλιστή, «Sortivo International», που είχε ένα ποσοστό που άγγιζε το 52.42%. Οι προσωπικές του μετοχές τότε ήταν 23.84%.

Πλέον, στον ισολογισμό της περσινής περιόδου η «Sortivo» έχει ένα ποσοστό της τάξης του 34.82%, ενώ αν αθροιστεί αυτό το νούμερο με τις προσωπικές μετοχές του Αλαφούζου, προκύπτει το συνολικό ποσοστό που φτάνει το 86.69%. Ποσοστό που ασφαλώς και μαρτυρά πως ο εφοπλιστής αποτελεί το απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ.

Η αλλαγή αυτή στη μετοχική σύνθεση πραγματοποιήθηκε κατόπιν των συνεχόμενων Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου που έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς από προσωπικά χρήματα του Αλαφούζου, τη στιγμή που σταμάτησαν να εισρέουν κεφάλαια στην πράσινη ΠΑΕ μέσω της offshore εταιρίας. Από εκεί και πέρα, φυσικά, σταθερό παραμένει το ποσοστό που προβλέπεται για τον Ερασιτέχνη και είναι το 10%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ