Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παίρνει αποφάσεις σήμερα η Premier League – Τα τρία σενάρια για το πρωτάθλημα

Μετά την απόφαση της UEFA να δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων ως τις 30 Ιουνίου, τη σειρά παίρνουν οι λίγκες που πρέπει να καταλήξουν στο τι θα γίνει με την εναπομείνασα σεζόν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης οι 20 ομάδες της Premier League θα αποφασίσουν για την τύχη του πρωταθλήματος και εντός των συλλόγων της χώρας φαίνεται να υπάρχουν τρεις τάσεις.

Κάποιοι δείχνουν διάθεση να επιστρέψουν γρήγορα οι ομάδες σε δράση, ακόμη κι αν χρειαστεί να παίξουν τους εναπομείναντες αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Κάποιες άλλες ομάδες συζητούν την προοπτική να ολοκληρώσουν τη σεζόν «κουτσουρεμένη» από τις υπόλοιπες αγωνιστικές ή ακόμη και να θεωρήσουν την εφετινή χρονιά ως μη γενόμενη.

Επικρατέστερο σενάριο φαίνεται, πάντως, πως είναι η ολοκλήρωση της σεζόν με την κανονική διεξαγωγή των αγωνιστικών που απομένουν.

«Αυτή η τάση θέλει να ολοκληρωθούν όλα τα παιχνίδια, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο» ανέφερε στο πρακτορείο «Reuters» μία πηγή από την Premier League.

«Οι ομάδες της Premier League μπορούν να ελέγξουν τη μείωση των εσόδων τους από τις χαμένες ημέρες των αγώνων, αλλά ο αντίκτυπος θα είναι πολύ-πολύ μεγαλύτερος στις κατώτερες κατηγορίες. Γι’ αυτές τις ομάδες, το 20% των οποίων είναι πολύ περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, το να παίζουν με κλειστές πόρτες θα ήταν καταστροφικό», τόνισε ο οικονομικός αναλυτής ποδοσφαίρου του πανεπιστημίου Χάλαμ του Σέφελντ, Ρομπ Γουίλσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ