Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τένις: Προχωράει βάσει σχεδιασμού η αμερικανική ομοσπονδία για το US Open

Μετά το Roland Garros, που άλλαξε ημερομηνία διεξαγωγής και το Wimbledon που ανακοίνωσε ότι είναι σε στάση αναμονής, ήρθε η σειρά του US Open να αποκαλύψει τα πλάνα του.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι οι Αμερικανοί είναι λίγο πιο… άνετοι, καθώς η διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 31 Αυγούστου, οπότε είναι πιθανό μέχρι τότε ο κορονοϊος να μας έχει αφήσει ήσυχους.

Αφορμή, ωστόσο, για την ανακοίνωση της USTA σίγουρα αποτέλεσε η απόφαση των Γάλλων να μεταθέσουν το Roland Garros για τις 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μία εβδομάδα μετά τον τελικό του US Open (13/9).

Από ό,τι καταλαβαίνουμε, οι Παριζιάνοι έδρασαν αυτοβούλως και αιφνιδίασαν τους πάντες με την απόφασή τους. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι επικοινώνησαν για το θέμα με τον «βασιλιά» της διοργάνωσης, τον Ράφα Ναδάλ.

Οι Αμερικανοί, λοιπόν, ενημέρωσαν ότι για την ώρα προχωρούν βάσει σχεδίου και στο τέλος άφησαν αιχμές για το Roland Garros, λέγοντας ότι εκείνοι δεν πρόκειται να λάβουν καμία μονομερή απόφαση.

«Η USTA συνεχίζει να σχεδιάζει το 2020 US Open και δεν σκοπεύει να κάνει καμιά αλλαγή στο πρόγραμμα. Αυτή την απρόβλεπτη εποχή, ωστόσο, συζητάμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της μεταφοράς σε μια άλλη ημερομηνία.

Αυτή την εποχή που ο κόσμος λειτουργεί ενωτικά, αναγνωρίζουμε πως μια τέτοια απόφαση δεν θα έπρεπε να παρθεί μονομερώς και ως εκ τούτου, η USTA θα συνεννοηθεί με τα άλλα Grand Slam, τη WTA και την ATP, την ITF και τους συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένου και του Laver Cup», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής ομοσπονδίας τένις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ