Μετάβαση στο περιεχόμενο

Euroleague: «Τριφύλλι» από… ατσάλι!

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε απόρθητο το «κάστρο» του, «λυγίζοντας» τον αξιόμαχο Ερυθρό Αστέρα με 74-69 και στρογγυλοκάθισε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Οι «πράσινοι» μπήκαν με… φόρα στο ματς και κατόρθωσαν να φτάσουν την διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη (+22), ωστόσο οι σκληροτράχηλοι Σέρβοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, με τον «γίγαντα» Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να ξυπνά από τον παρατεταμένο λήθαργο στο τρίτο δεκάλεπτο και να δίνει το σύνθημα αντεπίθεσης.

Η ομάδα του Βελιγραδίου «ροκάνιζε» ολοένα και περισσότερο την διαφορά, ενώ έφτασε να προηγηθεί ακόμα και με +5.

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, όμως, κατέθεσαν όσα ψυχικά αποθέματα τους είχαν απομείνει και έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους, κατακτώντας με κόπο και πολύ ιδρώτα το πέμπτο τους ροζ φύλλο αγώνα. 

Ο Εστέμπαν Μπατίστα ήταν για πολλοστή φορά ο MVP του “τριφυλλιού”, έχοντας άξιο συμπαραστάτη του τον “αρχηγό” Δημήτρη Διαμαντίδη.

Τα δεκάλεπτα: 26-6, 37-29, 52-51, 74-69

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 14(2), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 6(1), Φώτσης 6(1), Νέλσον 3(1), Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 11(3), Γκιστ 12(1), Μπατίστα 13, Μπλουμς, Παπαγιάννης

Ερυθρός Αστέρας: Ουίλιαμς 10 (2), Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς, Μίτροβιτς 8, Λάζιτς 2, Μπλάζιτς 2, Κάλιτς 2, Μαριάνοβιτς 17, Τέγιτς 7, Τζένκινς 17, Γόβιτς, Ζίρμπες 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ